Головна Новини Світ Африка На Канарах утворився новий осередок виверження вулкана: жителів просять не виходити з будинків (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Канарах утворився новий осередок виверження вулкана: жителів просять не виходити з будинків (ВІДЕО)

Розпечена лава знищила або пошкодила кілька сотень будівель

3 жовтня 2021, 21:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На Канарських островах продовжує вивергатися вулкан. Про це повідомляє видання УНІАН.

На Канарах утворився новий осередок виверження вулкана: жителів просять не виходити з будинків (ВІДЕО)

Виверження вулкана Кумбре-Велья. Фото: скріншот з відео

Як стало відомо, розпечена лава почала вивергатися з ще одного вулканічного жерла. У небо здіймаються хмари чорного диму. Через це влада радить місцевим жителям уникати тривалого перебування на відкритому повітрі. Уразливі групи громадян, включаючи дітей і людей похилого віку просять не залишати домівки.

В той самий час, в декількох районах, які розташовані близько вулкана було скасовано наказ залишатися вдома, через те, що показники повітря там покращилися.

Для довідки: вулкан Кумбре-Велья, що на Канарських островах почав своє виверження ще 19 вересня. Тисячі громадян були змушені покинути свої будинки. Розпечена лава знищила або пошкодила кілька сотень будівель. Цієї п'ятниці, 1 жовтня, вулканічна порода почала витікати з ще одного жерла. Фахівці назвали це новим осередком виверження.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що на Карибах розгорівся масштабна пожежа. Місцеві жителі намагалися ліквідувати загоряння самостійно, оскільки на острові немає пожежників. Полум'ям було знищено більше сотні житлових будинків. В результаті події загиблих немає. Поранення отримали чотири людини.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що біля берегів курортного французького міста утворився потужний водяний смерч. У більшості випадків такі природні явища менш потужні, ніж їх наземні аналоги. Однак іноді вони можуть становити небезпеку для людей. Метеорологічна служба закликає громадян бути обережними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини