Головна Новини Світ Африка На Канарських островах виверження вулкана стало сильніше: розпечена лава загрожує містам (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Канарських островах виверження вулкана стало сильніше: розпечена лава загрожує містам (ФОТО)

На цей час лава знищила вже понад 900 будівель на острові

4 жовтня 2021, 11:48
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Канарських островах посилилося виверження вулкана Кумбре-Велья. Про це повідомляє видання УНІАН.

На Канарських островах виверження вулкана стало сильніше: розпечена лава загрожує містам (ФОТО)

Виверження вулкана Кумбре-Велья. Фото: Reuters

Як стало відомо, вулкан викинув в небо великий стовп розпеченої лави. Згідно з інформацією ЗМІ, його північна сторона обрушилася, що призвело ще до більш потужного і швидкого виверження.

Через обвалення сформувався новий потік вулканічної породи. Він загрожує кільком населеним пунктам, які знаходяться поблизу.

На цей момент лава знищила вже понад 900 будівель на острові. Понад шість тисяч осіб, які проживали в небезпечних районах були змушені покинути своє житло.

Для довідки: виверження вулкана на острові Ла-Пальма почалося 19 вересня. З тої пори лава знищує все на своєму шляху. Розпечена вулканічна маса вже досягла океану.

На Канарських островах виверження вулкана стало сильніше: розпечена лава загрожує містам (ФОТО) - фото 2

Фото: Reuters

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що на Карибах сталася масштабна пожежа. Жителі острова Гуанаха намагалися ліквідувати загоряння самостійно. Їм на допомогу поспішили військові. Була залучена авіація. В результаті події кілька людей отримали поранення різної тяжкості. Полум'ям були охоплені кілька сотень будівель.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що біля берега французького міста Л'Іль-Рус утворився потужний водяний смерч. Зазвичай дані вихори менш потужні, ніж їх наземні аналоги. На острові Корсика оголосили про "жовтому" рівень небезпеки. Хоча водяні смерчі не рідкість в цьому регіоні, іноді вони можуть бути небезпечними. У зв'язку з цим метеорологічна служба закликає громадян до дотримання обережності. У Мережі з'являються відео з місця події. На кадрах можна побачити стихію, що розбушувалася.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини