Головна Новини Світ Африка Один з африканських лідерів просить захисту та військової допомоги у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Один з африканських лідерів просить захисту та військової допомоги у Путіна

Президент Зімбабве закликав Путіна допомогти його країні через нібито можливий напад Замбії, яку підтримують США.

9 червня 2024, 14:57 comments1322
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва поскаржився російському диктатору Володимиру Путіну, що США будують військові бази в сусідній Замбії і таким чином загрожують безпеці та цілісності його країни. Мнангагва звернувся до Путіна з проханням про військову підтримку для захиститу Зімбабве від свого сусіда, якого підтримує Захід.

Один з африканських лідерів просить захисту та військової допомоги у Путіна

Президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва та російський диктатор Путін. Фото з відкритих джерел

Еммерсон Мнангагва прилетів до Санкт-Петербурга, де виступив на Міжнародному економічному форумі, які ігнорує більшість країн Заходу. На початку розмови президент Зімбабве назвав Путіна "дорогим братом", а потім почав критикувати зовнішню політику сусідньої Замбії.

"Захід тільки почав зміцнювати свою владу в Замбії. Знаєте, був час, коли Замбія і Зімбабве були одним цілим, це називалося Північна і Південна Родезія. Це було одне, але тепер ми розлучилися. Американці зміцнюють свою владу в цій країні, як з точки зору безпеки, так і фінансової підтримки Замбії, щоб переконатися, що ми почуватимемося самотніми", — розповів Путіну 81-річний Мнангагва.

Крім того, Мнангагва закликав до багатополярного світу, зняття санкцій та вкладень стратегічних інвестицій в його країну.

Заява президента Зімбабве Еммерсона Мнангагва була зроблена всього через тиждень, після того, як він відвідав Замбію для участі в саміті керівників Південноафриканської спільноти розвитку (SADC), де його тепло прийняв президент Замбії Хакаїнд Хічілема.

Зазначимо, що Замбія та Зімбабве мали дуже хороші зовнішні відносини після їхнього звільнення від британського колоніального правління в 1964 році. Крім того, Замбія зробила значний внесок у боротьбі за звільнення свого сусіда.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що африканські "друзі" Путіна втратили більшість голосів після виборів.

Також "Коментарі" писали про, що Росія друкує фальшиві гроші для свого союзника в Африці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини