Головна Новини Світ Африка Переворот в Нігері: чи підтримують місцеві жителі військову хунту
commentss НОВИНИ Всі новини

Переворот в Нігері: чи підтримують місцеві жителі військову хунту

Чи підтримують жителі Нігеру військове втручання з інших країн

9 серпня 2023, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У кінці липня нігерійські військові захопили владу в країні та замкнули нещодавно обраного президента Мухаммада Базума у власній резиденції. Видання The Economist отримав результати соцопитування компанії Premise Data щодо підтримки нігерців військового перевороту.

Переворот в Нігері: чи підтримують місцеві жителі військову хунту

Військова хунта в Нігері. Фото з відкритих джерел

Згідно з результатами опитування 78% громадян Нігеру підтримує військову хунту в країні. Крім того, ще 73% вказали, що вона повинна залишитись у владі на тривалий період.

Опитування також показало незначну більшість — 54%, яка вказала, що не підтримує будь-яке зовнішнє втручання в країну. А з тих, хто висловився за підтримку іноземної інтервенції 50% наголосили, що краще б такі дії відбувались з боку Росії.

Видання The Economist вважає, що у такому разі Росія підтримає військову хунту, подібно до того, як ПВК "Вагнер" це зробила у сусідній країні Малі. Щодо інших країн та організацій, зовнішнє втручання з боку Америки підтримали 16%, з Африканського Союзу -14%, а з ЕКОВАС – 4%.

Нагадаємо, що Економічне спільнота країн Західної Африки (ЕКОВАС) заявила про можливість військового вторгнення в Нігер та дало час військовій хунті повернути владу обраному президенту Мухаммаду Базуму.

The Economist пояснює, що результати опитування не є репрезентативними, адже проводились з невеликою вибіркою серед освічених чоловіків, більшість з яких  була жителями столиці.  Попри це, опитування дає орієнтований погляд на переважаючі настрої громадян Нігеру.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Зеленського назвали, хто стоїть за військовим переворотом в Африці. За словами радника голови ОП Михайла Подоляка це "абсолютно зрозуміло".

Також "Коментарі" писав, що після військового держперевороту у Нігері, ще одну африканську країну могла очолити хунта. Однак поліція заарештувала вищих військових офіцерів, які планували скинути президента країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини