Головна Новини Світ Африка Кремль має нові цілі для ПВК Вагнер
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль має нові цілі для ПВК Вагнер

Спонсорований Кремлем ПВК Вагнер поширює свій вплив на африканському континенті, де за допомогою державних переворотів та підтримки повстанців здобуває лояльність країн Африки.

26 лютого 2023, 13:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська приватна військова компанія Вагнер діє не тільки в Україні. Ще однією цілю для Кремля є африканський континент, де ПВК Вагнер підтримують лояльних до Путіна диктаторів, або допомагають Росії просовувати свої інтереси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання DW.

Кремль має нові цілі для ПВК Вагнер

ПВК Вагнер поширює вплив на Африку. Фото з відкритих джерел

Спочатку присутність ПВК Вагнер в Африці вважали лише чутками, проте з часом стало зрозуміло, що спонсорований Кремлем військова компанія працює на африканському континенті. За словами російського посла в ЦАР беруть участь майже 2 тис. російських "інструкторів". Відомо, що ще понад тисячу вагнерівців діють на боці повстанського руху в Лівії. А в Малі неодноразово звертали увагу на порушення прав людини вчиненими військовою хунтою країни та її помічниками з ПВК Вагнер.

"З часом найманська діяльність "Вагнера" вийшла за рамки приватних військових послуг, створивши мережу зв’язків та інтересів із компаніями в різних африканських країнах", — повідомив військовий аналітик Джуліан Радемейєр.

Радемейєр працює в Глобальній ініціативі проти транснаціональної організованої злочинності (GI-TOC), де він і його колеги нещодавно опублікували звіт про Вагнера в Африці.

"У звіті ми стверджуємо, що ПВК Вагнер, є найвпливовішим російським чинником, який сьогодні діє в Африці, і що їх діяльність і мережа підставних компаній, які їх підтримують, є шкідливим впливом на континент", — сказав аналітик.

Ймовірно ПВК Вагнер має такі ж цілі, що й візит міністра закордонних справ Сергія Лаврова. За допомогою різних бонусів для країн африканського континенту Росія прагне посилити свої позиції в Африці. Так на останній резолюції ООН 15 країн з Африки утримались визнати загарбницькі дії РФ в Україні, а ще дві країни (Малі, Еритрея) стали на бік Росії, проголосувавши проти резолюції.

Очікувалось, що війна в Україні зменшить діяльність групи Вагнера, проте це виявилось не так. Незадовго до річниці вторгнення РФ в Україну, ПВК Вагнер планували здійснити держпереворот в Чаді.

"Занепокоєння полягає в тому, що Wagner продовжуватиме метастазувати та рости в африканському контексті, якщо не буде втручання для запобігання цьому впливу, а також якщо європейські партнери та країни не працюватимуть набагато краще зі своїми африканськими колегами", — сказав Радемейєр.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що міністерка оборони Іспанії відповіла, чи будуть солдати НАТО брати участь у війні в Україні.

Також "Коментарі" писали, що Директор ЦРУ підтвердив плани Китаю розглянути варіант постачання зброї до Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини