Головна Новини Світ Африка В Африці стався спалах смертельно небезпечної хвороби: заражені більше 500 осіб
commentss НОВИНИ Всі новини

В Африці стався спалах смертельно небезпечної хвороби: заражені більше 500 осіб

В результаті хвороби вже померла 31 людина

22 лютого 2021, 16:51
Поділіться публікацією:

На північному сході Демократичної Республіки Конго стався спалах бубонної чуми. Відомо більш ніж про 500 випадках заражень. Про це повідомляє видання Barrons, посилаючись на інформацію від міністра охорони здоров'я провінції Ітурі.

В Африці стався спалах смертельно небезпечної хвороби: заражені більше 500 осіб

В Ітурі зафіксировано 520 випадків бубонної чуми - фто: з відкритих джерел

Так, за словами міністра, за останні три місяці кількість заражених перевищила півтисячі та тепер їх 520. Відомо, що 31 осіб з них помери в результаті хвороби. З'ясувалося, що у всіх випадках це бубонна форма захворювання, за винятком п'яти випадків легеневої чуми та двох — септичної чуми.

Епідеміолог Енн Лаудізуа з нью-йоркської неурядової організації Ecohealth Alliance повідомила, що вік пацієнтів коливається від 13 до 73 років. Варто відзначити, що в провінції Конго Ітурі чума зберігається з тих. самих пір, як вона вперше була підтверджена там в 1926 році.

Бубонна чума є переважною у людини формою чуми. Вона викликана бактерією Yersinia pestis, переносниками якої є блохи та щури. Блохи живуть в шерсті щурів, а потім переносяться на людей. Бактерія передається через укуси бліх.

У перші кілька годин після зараження хворий відчуває біль в суглобах, а також у нього починається блювота з кров'ю. Далі можуть відбуватися галюцинації, і порушення мови. Разом з тим у заражених відзначається висока температура і біліє язик.

Енн Лаудізуа також повідомила, що ознакою останнього спалаху стала масова загибель щурів. Відзначається, що Схід Демократичної Республіки Конго також бореться з епізодичними спалахами Ебола.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в Нігерії впав військовий літак і присутня на борту загинули. Також сайт інформував про те, що у світі створили маску, яка знищує коронавірус. Уже відомо, як вона виглядає і скільки коштує.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини