Головна Новини Світ Африка Вів бої за Бахмут і Соледар: у Малі ліквідували командира вагнерівців
commentss НОВИНИ Всі новини

Вів бої за Бахмут і Соледар: у Малі ліквідували командира вагнерівців

Туареги-повстанці ліквідували кілька десятків вагнерівців в Малі. Серед них опинився один з керівників російських найманців Антон Єлізаров та популярний мілблогер Нікіта Федянін.

28 липня 2024, 11:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Малі туареги-повстанці розбили підрозділ "ПВК Вагнер" та військових малійської хунти. За різними джерелами повідомляється про 40-80 вбитих російських найманців та ще кілька десятків, які потрапили у полон. Російські ЗМІ повідомляють, що під час боїв у Малі загинув один з командирів вагнерівців Антон Єлізаров, який керував підрозділами "Вагнер" під час захоплення Бахмута і Соледара.

Вів бої за Бахмут і Соледар: у Малі ліквідували командира вагнерівців

Командир ПВК Вагнер Антон Єлізаров. Фото з відкритих джерел

Російські військові блогери кілька днів активно обговорюють події в Малі, де туареги розбили підрозділ вагнерівців. Російські пропагандисти підтверджують фото та відео, які поширюються у соціальних мережах з великою кількістю полонених та вбитих найманців з "ПВК Вагнер".  За їх словами вагнерівці потрапили у засідку, а серед загиблих присутній один з командирів вагнерівців Антон Єлізаров. Єлізаров, який має позивний "Лотос" очолив ПВК після смерті її фінансиста Євгена Пригожина та колишнього ватажка Дмитрія Уткіна.

Речник УДА Південь Сергій Братчук відреагував на істерію в російських соцмережах та розповів про приємні новини, які надходять з Малі. 

"Стало відомо про ліквідацію людини, яка очолила ПВК після вбивства путінського повара та нациста Уткіна, а саме командира з позивним "Лотос". Не дуже медійного, але дуже відомого в тих колах кац*па, який брав участь у бойових діях в Україні, зокрема в окупації Соледара", – сказав Братчук.

Крім Соледара, Єлізаров брав участь у боях за Бахмут, а після смерті Пригожина почав виконувати завдання в Африці.

Також росіяни повідомляють, що в Малі загинув адміністратор пропагандистського каналу Grey Zone з позивним "Бєлий", ймовірно, Нікіта Федянін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що туареги запропонували передати полонених вагнерівців Україні.

Також "Коментарі" писали про те, які завдання має "ПВК Вагнер" в Африці та чому його активно підтримує Росія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини