Головна Новини Світ Африка Виверження вулкана на Канарах: лава знищує будинки (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Виверження вулкана на Канарах: лава знищує будинки (ВІДЕО)

Влада проводить евакуацію

21 вересня 2021, 14:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








На Канарах відбувається виверження вулкана. Про це повідомляє видання BBC.

Виверження вулкана на Канарах: лава знищує будинки (ВІДЕО)

Виверження вулкана Кумбре-Велья. Фото: Reuters,

У неділю, 19 вересня на острові Ла-Пальма сталося виверження вулкана під назвою Кумбре-Вьєха. Відзначається, що в останній раз цей вулкан прокидався півсторіччя тому.

Потужні потоки розпеченої вулканічної маси перетворюють воду в Канарських басейнах в окріп. Вони рухаються в напрямку кількох невеликих сіл.

Влада була вимушена провести евакуацію. Свої будинки покинули більше тисячі громадян в чотирьох населених пунктах. Лава вже знищила сотню житлових будинків.

Евакуацію допомагали проводити військові. За даними фахівців, за минулий тиждень було зафіксовано понад 20 тисяч підземних поштовхів максимальною магнітудою 3,8 бала в місці, де розташовується вулкан.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на Японію обрушився потужний тайфун під назвою Чанту. Він приніс сильні вітри і проливні дощі в країну. Громадяни, які проживають в небезпечних районах отримали наказ на евакуацію. Фахівці попереджають про можливі повені та зсуви. Призупинено рух на деяких залізничних лініях. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Японії відбулося виверження вулкана. Метеорологічне агентство вже підвищило рівень небезпеки до третього з п'яти можливих. Це означає, що люди не можуть наближатися до гори ближче, ніж на два кілометри. Вчені повідомляють про можливість викиду в повітря великих кам'яній. У кратері вулкана відбуваються множинні вибухи. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини