Головна Новини Світ Африка Вулкан на Канарах став ще потужнішим: лава знищує все на своєму шляху (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вулкан на Канарах став ще потужнішим: лава знищує все на своєму шляху (ФОТО)

Більше 5700 місцевих жителів були змушені покинути своє житло

23 вересня 2021, 12:32
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вулкан на Канарах став ще потужнішим. Про це повідомляє видання УНІАН.

Вулкан на Канарах став ще потужнішим: лава знищує все на своєму шляху (ФОТО)

Виверження вулкана на Канарах. Фото: Reuters.

На острові Ла-Пальма триває виверження вулкана під назвою Кумбре-Велья. Повідомляється, що за останні кілька днів амплітуда поштовхів збільшилася, що вказує на зростання інтенсивності.

Активність більше посилилася вчора, 22 вересня з появою великої кількості попелу в атмосфері. Також збільшився рівень шуму від виверження.

Вулкан на Канарах став ще потужнішим: лава знищує все на своєму шляху (ФОТО) - фото 2

Згідно з даними ЗМІ, вулкан викидає фонтани лави на висоту декількох сотень метрів. На цей момент розпеченій вулканічною породою були зруйновані близько 180 будівель. Понад 5700 місцевих жителів були змушені покинути своє житло.

Вулкан на Канарах став ще потужнішим: лава знищує все на своєму шляху (ФОТО) - фото 3

Фото: Reuters.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що цієї неділі, 19 вересня, на Канарах почалося виверження вулкана, який спав протягом 50 років. Потоки лави рухаються в напрямку кількох населених пунктів. Влада проводить евакуацію громадян, які перебувають в небезпечних районах. Вулканічна порода знищує будівлі. Фахівці фіксують тисячі підземних поштовхів. Їх максимальна магнітуда досягає 3,8 бала. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в Грузії проливні дощі затопили курортне місто Батумі. На деяких вулицях під водою опинилися перші поверхи будинків і торгові об'єкти. Утворюються труднощі з рухом транспорту. Людям доводиться пересуватися пішки по затоплених вулицях. Надходять повідомлення від громадян, яким потрібна термінова допомога. Проводяться роботи по відкачці води. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини