Головна Новини Світ Азія Асиметрична війна: Тайвань представив нові безпілотники
commentss НОВИНИ Всі новини

Асиметрична війна: Тайвань представив нові безпілотники

Тайвань презентував сучасні безпілотники для захисту своєї території від можливих нападів, зокрема і з боку Китаю.

14 березня 2023, 17:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На досвіді війни в Україні та постійних загроз з боку Китаю, Тайвань представив свої власні безпілотники, які можливо буде використати в умовах значної кількісної переваги противника, в так званій асиметричній війні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Асиметрична війна: Тайвань представив нові безпілотники

Тайваньский безпілотник. Фото: REUTERS/Ann Wang

Після повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, Китай посилив свій тиск на Тайвань. Періодично входить в повітряний простір на своїх літаках і відкрито заявляє, що острів є частиною Китаю.

Тайвань надихнувся вдалим протистоянням українських сил у війні з чисельнішим суперником, особливу увагу привернули безпілотники, які можуть виявляти загрози та знищувати їх. Тому для оборони країни Національний інститут науки і технологій Чун-Шану (NCSIST), який є частиною військових сил Тайваню почав роботу над власними дронами.

Інститут разом з компаніями об'єднався та презентував дрон для спостережень Albatross II та інші бойові моделі безпілотників. Модель є покращеною версією Albatross I, має радіус до 250 км і може бути сумісна з 70-мм ракетами.

Збройні сили Тайваню повідомили, що їм вдалось узгодити деталі про співпрацю з компаніями і спільними зусиллями очікується створити близько 3 тис. безпілотників.

"Я сподіваюся, що наші національні війська зможуть ознайомитися з цією зброєю асиметричної війни та сміливо використовувати її", — сказав директор відділу дослідження аеронавігаційних систем NCSIST Чі Лі-Пін.

Президентка Цай Інвень також підтримує такі дії військових, адже Тайвань хоч і добре оснащений, але набагато менші сили має ніж Китай.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Китай різко критикує США за передачу атомних підводних човнів.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Пентагону, який вважає, що Китай має троянського коня в США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини