Головна Новини Світ Китай Китай різко критикує США за передачу атомних підводних човнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай різко критикує США за передачу атомних підводних човнів

Китай обурений рішенням США та Великої Британії передати атомні підводні кораблі Австралії для захисту Індо-Тихоокеанського регіону.

14 березня 2023, 13:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В рамках союзу AUKUS, до якого входять Сполучені Штати, Велика Британія та Австралія, остання має отримати від партнерів п’ять атомних субмарин. Таке рішення прийняте, щоб посилити вплив Заходу в Індо-Тихоокеанському регіоні, де Китай починає своє розширення. Реакція Китаю не забарились, у ній розкритикували рішення AUKUS. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Китай різко критикує США за передачу атомних підводних човнів

Речник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Фото з відкритих джерел

Згідно з укладеними договорами між лідерами AUKUS, Австралія отримає три атомні підводні човни з початку наступного десятиліття, а потім може дозамовити, ще дві атомні субмарини. Також в підписаній угоді йдеться про те, що з 2027 року кілька підводних човнів США та Британії будуть знаходитись на території австралійської військової бази.

На майбутню передачу атомних субмарин відреагував речник міністерства закордонних справ Китаю.

"Партнери AUKUS повністю проігнорували занепокоєння міжнародної спільноти та пішли далі неправильним і небезпечним шляхом", — заявив Ван Веньбінь.

Речник МЗС Китаю стверджує, що така угода підірве систему нерозповсюдження ядерної зброї та стане перешкодою для миру в регіоні. Проте, перед підписанням угоди, президент США Джо Байден запевнив, що на підводних човнах не буде використовуватись ядерна зброя, тому такі дії не суперечать міжнародним правилам.

В декларації AUKUS не йдеться про конкретну загрозу, проте аналітики вважають, що таким чином Захід намагається посилити свій вплив у Індо-Тихоокеанському регіоні, де Китай почав діяти більш агресивно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про заяви з Пентагону, який вважає, що Китай має троянського коня в США.

Також "Коментарі писали, що Японія планує змінити законодавство заради України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

dexxx

14 березня 2023, 14:23

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини