Головна Новини Світ Азія Чому Світовий банк припиняє надання допомоги Афганістану
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому Світовий банк припиняє надання допомоги Афганістану

Банк вивчає способи продовжувати працювати і зберегти "важко отримані успіхи розвитку"

25 серпня 2021, 10:20
Поділіться публікацією:

Афганістан більше не зможе отримувати фінансову допомогу від Світового банку. Все через захоплення влади талібами. Хоча і Світовий банк стурбований ситуацією в країні через "Талібану", особливо хвилююче за права жінок і перспективи розвитку, але в таких умовах здійснювати підтримку не може, пише "Радіо Свобода".

Чому Світовий банк припиняє надання допомоги Афганістану

Світовий банк припиняє допомогу Афганістану, фото з відкритих джерел

За словами представників банку, зараз пильно спостерігають за ситуацією в країні, а тим часом виплати вирішили призупинити.

"Ми призупинили виплати в ході наших операцій в Афганістані, і уважно стежимо і оцінюємо ситуацію", — сказав представник Світового банку.

Банк буде продовжувати тісно консультуватися з міжнародною спільнотою та партнерами з розвитку по ситуації. Як повідомляє Reuters, банк вивчає способи продовжувати працювати і зберегти "важко отримані успіхи розвитку".

З 2002 року Світовий банк в Афганістані налічує більше двох десятків проектів розвитку і надав країні 5,3 мільярда доларів, переважно у вигляді грантів.

Як писав портал "Коментарі", в Кабулі залишилося близько 50 громадян України . Український літак захопили невідомі озброєні особи. Пізніше представник Міністерства закордонних справ Олег Ніколаєнко повідомив, що це неправда.

Також портал "Коментарі" інформував, названі умови визнання влади в Афганістані : що вимагають від "Талібану". Лідери Великої сімки G7 зібралися 24 серпня для обговорення подій в Афганістані, безумовно впливають на весь світ. Про це йдеться в прес-службі уряду Великобританії. До обговорення долучилися Генеральні секретарі ООН та НАТО. У повідомленні говориться, що світові лідери стурбовані ситуацією в Афганістані і закликають дбати про безпеку афганських і громадян та іноземців, а також дотримуватися міжнародного права.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини