Головна Новини Світ Азія Нова промова Путіна: президент РФ заявив про ризик глобальної кризи
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова промова Путіна: президент РФ заявив про ризик глобальної кризи

Російський президент Володимир Путін заявив про ризики для нової глобальної кризи у світі.

4 липня 2023, 14:55 comments1212
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін віддалено взяв участь на саміті Шанхайської організації співробітництва. У своїй промові російський диктатор вкотре звинуватив захід та заявив про ризик глобальної кризи. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Нова промова Путіна: президент РФ заявив про ризик глобальної кризи

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У промові Путін заявив, що світ знаходиться перед новою глобальною економічною та фінансовою кризою через накопичення боргів у розвинених країнах, бідності, соціальної нерівності, погіршення екологічної та продовольчої ситуації у світі. За його словами ці фактори можуть призвести до загострень у світі.

"Усі ці проблеми, кожна з яких по-своєму складна та різноманітна, у своїй сукупності призводять до помітного зростання конфліктного потенціалу. Росія все це безпосередньо відчуває на собі", — заявив Путін.

Окрім заяв про нову глобальну кризу Путін подякував представникам ШОС, які підтримали російський режим під час заколоту лідера групи "Вагнера" Євгена Пригожина.

Під час виступу Путін заявив, що про необхідність прийняти свого союзника по війні в Україні Білорусь до організації, яка наразі є у статусі спостерігача ШОС. Окрім того, на саміті Шанхайської організації співробітництва було оголошено про приєднання Ірану до організації, який до цього мав спостерігача, як і Білорусь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що перед самітом ШОС Московську область атакувало п'ять безпілотників. МЗС РФ звинуватило в атаці Україну, заявивши, що Київ здійснив терористичний напад. Представник української влади різко відповів на російські звинувачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини