Головна Новини Світ Азія Путін виступив на саміті ШОС: закликав до приєднання ще однієї країни до організації
commentss НОВИНИ Всі новини

Путін виступив на саміті ШОС: закликав до приєднання ще однієї країни до організації

Шанхайська організація співробітництва невдовзі отримає нового члена.

4 липня 2023, 12:45 comments2660
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін віддалено взяв участь у саміті ШОС, де висловився щодо нового члена організації. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Путін виступив на саміті ШОС: закликав до приєднання ще однієї країни до організації

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Зараз членами ШОС є Китай, Індія, Казахстан, Киргизстан, Пакистан, Росія, Таджикистан і Узбекистан, а статус спостерігачів мають Білорусь, Монголія та Іран. Путін під час виступу запропонував реформу регіональної антитерористичної структури ШОС і закликав до швидкого вступу Білорусі до Шанхайської організації співробітництва. Раніше ЗМІ повідомляли, що до ШОС на цьому саміті має офіційно приєднатись Іран, який виступає союзником Росії у війні в Україні.

Також російський диктатор згадав про повстання Євгена Пригожина, який організував похід вагнерівців на Москву. Путін заявив, що такі дії продемонстрували "згуртованість" російського народу. Окрім того, російський лідер подякував країнам ШОС.

"Хочу подякувати колегам з країн ШОС, які висловили підтримку діям російського керівництва щодо захисту конституційного ладу, життя та безпеки громадян", — говорить Путін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після повстання Пригожина Путін намагався зміцнити свої позиції розмовляючи зі світовими лідерами. Серед політиків також були представники Шанхайської організації співробітництва.

Також "Коментарі" писали, що військове керівництво Росії забирає важку техніку у вагнерівців та закриває кримінальну справу. Таким чином Кремль виконав частину умов щодо припинення бунту Пригожина, однак за словами британського генерала Путін не може зараз звільнити Шойгу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини