Головна Новини Світ Азія Північна Корея повідомила про свій "найбільший провал" року
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея повідомила про свій "найбільший провал" року

Останній звіт Трудової партії Кореї назвав "найбільший провал" року, який відбувся у кінці травня.

19 червня 2023, 12:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Невдалий запуск військового супутника, який мав відбутись минулого місяця був названий "найбільшим провалом" року. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на корейське урядову інформаційну агенцію KCNA.

Північна Корея повідомила про свій "найбільший провал" року

Лідер КНДР Кім Чен Ин. Фото з відкритих джерел

Слова про "найбільший провал" потрапив в останній звіт Трудової партії Кореї. Його членам було доручено проаналізувати невдалий запуск військового супутника та підготуватися до наступного. Звіт повідомляє, що особи, які були відповідальні за запуск корейського супутника потрапили під сильну критику влади.

Пхеньян доповів, що після запуску, ракета впала у море. Це сталось 31 травня через втрату тяги, яка була спровокована помилкою при запуску двигуна другого ступеня, зазначили посадові особи в Кореї.

Ким Чен Ина заявляв, що військовий супутник має шпигувати за Сполученими Штатами та Південною Кореєю. Вашингтон і Сеул відреагували на запуск корейського супутника та заявили, що такі дії КНДР порушують резолюцію ООН, яка забороняє Північній Кореї випробовувати технології з використанням балістичних ракет. Китай та Росія не підтримали заклик США.

Наразі не відомо, коли Північна Корея спробує запустити супутник знову. У звітах вказано, що на до нового старту потрібно "кілька тижнів" підготовки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер КНДР Кім Чен Ин вважає самогубство "зрадою соціалізму". Тому північнокорейський диктатор вирішив їх заборонити у власній країні.

Також "Коментарі" писали про спецслужби Південної Кореї, які розкрили деякі секрети Кім Чен Ина, наприклад, вони дізнались, що вага лідера КНДР 140 кг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://kcnawatch.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини