Головна Новини Світ Азія Північна Корея запустила у море ракету - в ООН обурені
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея запустила у море ракету - в ООН обурені

Японська берегова охорона сповістила, що це могла бути балістична ракета

5 січня 2022, 11:26
Поділіться публікацією:

Сьогодні, 5 січня, стало відомо, що Північна Корея випустила у море невідомий снаряд, що за заявою японської берегової охорони може бути балістичною ракетою. Про це повідомляє ВВС, передає портал "Коментарі".

Північна Корея запустила у море ракету - в ООН обурені

Північна Корея запустила в море невідомий снаряд. Фото з відкритих джерел

Саме японські військові перші повідомили про цей випадок. Вони впевнені, що це була балістична ракета, однак доказів цьому поки що немає. Нагадаємо, ООН забороняє Північній Кореї проводити випробування балістичної та ядерної зброї.

"Неможливо оцінити, чи це могла бути ракета більшої дальності, яка летіла за скороченою траєкторією", – сказав BBC News Анкіт Панда з Програми ядерної політики Фонду Карнегі за міжнародний мир.
Запуск відбувся всього за кілька днів після того, як глава КНДР Кім Чен Ин заявив, що Пхеньян  і далі буде зміцнювати свою оборонну потужність через нестабільнішу військову ситуацію на Корейському півострові.Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда назвав останній запуск "дуже прикрим", вказуючи на неодноразові випробування ракет Північною Кореєю з 2021 року. Нагадаємо, минулого року Північна Корея проводила випробування нової гіперзвукової ракети, а також балістичної ракети та нової крилатої ракети великої дальності. Балістичні ракети вважаються більш небезпечними, ніж крилаті, оскільки вони можуть нести більш потужні навантаження, мають більшу дальність і можуть літати швидше.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що у цю п’ятницю, 7 січня,  міністри Японії та США проведуть переговори у форматі "два плюс два": і обговорять питання оборони.

Читайте також: Протести в Казахстані: затримано півтори сотні людей



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини