Головна Новини Світ Азія Прем'єр-міністерка Бангладеш тікає з країни: натовп мітингувальників штурмує її резиденцію
commentss НОВИНИ Всі новини

Прем'єр-міністерка Бангладеш тікає з країни: натовп мітингувальників штурмує її резиденцію

Шейх Гасіна покинула Ганабхабан - офіційну резиденцію прем'єр-міністра та була переміщена у безпечніше місце.

5 серпня 2024, 13:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Прем'єрка Бангладеш Шейх Гасіна Вазед подала у відставку та покинула країну рятуючись військовим вертольотом після антиурядових демонстрацій, у результаті яких загинули кілька сотень людей, повідомляє Reuters у з посиланням на військові джерела. 

Прем'єр-міністерка Бангладеш тікає з країни: натовп мітингувальників штурмує її резиденцію

Прем'єр-міністерка Бангладеш Шейх Гасіна. Фото з відкритих джерел

На тлі бурхливих протестів та штурму резиденції лідерки Бангладешу, вона залишила столицю країни Дакку, повідомили місцеві ЗМІ.

"Вона та її сестра покинули Ганабхабан і перемістились у більш безпечне місце. Вона хотіла записати виступ. Але їй не вдалося це зробити", - - повідомило джерело AFP.

Тисячі протестувальників увірвалися до палацу прем'єр-міністерки Бангладеш Шейх Гасіни після того, як лідерка країни втекла зі своєї резиденції. На кадрах, які розповсюдило місцеве телебачення видно, як натовп протестувальників заходить до резиденції Шейх Гасіни.

Ситуація в Бангладеш надзвичайно напружена. Протести, які почалися з вимоги скасувати суперечливу систему квот на розподіл урядових посад, переросли в масштабну кампанію за усунення прем'єрки від влади. 

Антиурядові протести в Бангладеш почались з липня та за цей час у них було зафіксовано щонайменше 300 смертей. Лише в неділю загинули 94 людини, у тому числі 13 поліцейських. Через складну ситуацію в країні ввели комендантську годину, заблокували та обмежили доступ до соціальних мереж, зокрема таких як Facebook, Instagram та WhatsApp. Прем'єр-міністерка Шейха Гасіна назвала протестувальників "терористами", які прагнуть дестабілізувати країну. За оцінками місцевих ЗМІ, на вулиці вийшло близько 400 тис. протестувальників.

Шейх Гасіна Вазед — бангладеська політична діячка, прем'єр-міністерка Бангладеш у 1996–2001, та з 2009 року, перемагаючи на виборах 2008, 2014, 2018 та 2024 років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Росії заявили про готовність надати військову допомогу у разі державного перевороту.

Також "Коментарі" писали про Лукашенка, який вважає, що Захід планує його скинути та організувати державний переворот.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини