Головна Новини Світ Азія Президент Казахстану іронічно відреагував на прохання Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Казахстану іронічно відреагував на прохання Лукашенка

Касим Токаєв відреагував на пропозицію Лукашенка про вступ до Союзу Росії та Білорусі, щоб мати змогу розмістити в себе ядерну зброю.

29 травня 2023, 13:37
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував лідеру Казахстану приєднатись до Союзної держави та отримати ядерну зброю. Президент Казахстану Касим Токаєв відреагував на ці заяви розцінивши їх як жарт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на "Радіо Азаттик".

Президент Казахстану іронічно відреагував на прохання Лукашенка

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв. Фото з відкритих джерел

Олександр Лукашенко запропонував усім бажаючим долучитись до Союзної держави, яка складається з Росії та Білорусі і таким отримати від РФ ядерну зброю. Токаєв вважає, що існують інші союзи, де відбувається співпраця з Росією, а також додав, що ядерна зброя його країні не потрібна.

"Я гідно оцінив його жарт. Я думаю, що потреби в цьому немає, оскільки існують і інші інтеграційні об'єднання, насамперед Євразійський економічний союз. Щодо ядерної зброї, то вона нам не потрібна", — заявив лідер Казахстану Касим Токаєв.

Нагадаймо, що минулого тижня Росія та Білорусь підписали угоду про розміщення російської ядерної зброї на білоруській території. За словами Лукашенка ядерні боєприпаси вже почали завозити з РФ до Білорусі. Попри розміщення ядерного озброєння в Білорусі, контроль за ним буде залишатись за Кремлем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що соціологічна служба громадської думки Demoscope провела опитування в Казахстані та дізналось настрої казахів щодо війни. Серед питань поставлених питань, також вдалось з'ясувати кого казахи підтримують більше, Україну чи Росію.

Також "Коментарі" писали. що колишнього керівника Луганської обласної військової адміністрації Сергія Гайдая представники Казахстану не погодили послом України в їх країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини