Головна Новини Світ Азія Союзник Росії просить військової допомоги в Заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Росії просить військової допомоги в Заходу

Вірменія хоче зібрати миротворчий контингент під егідою ООН для безпечного вирішення конфлікту в Нагірному Карабасі. Таким чином Союзник Путіна звертається до Заходу, адже Росія не здатна виконати свої зобов'язання.

30 грудня 2022, 12:20 comments2894
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян невдоволений діями Путіна, який не хоче реально допомогти Вірменії у війні проти Азербайджану. Пашиняну набридла позиція Росія, яка не може забезпечити стабільність в регіоні, тому вірменський політик звертається за допомогою до Заходу, а не Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на вірменську інформаційну агенцію News.am.

Союзник Росії просить військової допомоги в Заходу

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян. Фото з відкритих джерел

Пашинян вважає, що Азербайджан блокуючи Лачинський коридор порушує шостий пункт тристоронньої декларації про припинення вогню, укладеної Вірменією, Азербайджаном і Росією 9 листопада 2020 року. Саме Москва зобов'язана була надати гарантії безпеки в цьому регіоні, попри це Росія нічого не зробила після вторгнення азербайджанських військ.

"Якщо Росія з об’єктивних чи суб’єктивних причин не зможе забезпечити стабільність у Нагірному Карабасі, я вважаю, що вона повинна ініціювати переговори в Радбезі ООН про направлення додаткового багатонаціонального миротворчого контингенту", – сказав Пашинян, коментуючи ситуацію в Лачинському коридорі.

На думку прем'єр-міністра Вірменії в Нагірному Карабасі може розпочатись новий активний конфлікт.

"Є всі ознаки того, що Азербайджан готує чергову військову провокацію, в тому числі в Нагірному Карабасі, і розвиток ситуації викликає питання, які вимагають негайної відповіді щодо діяльності російських миротворців в республіці", — говорить Нікол Пашинян.

Цікаво, що речниця МЗС Росії Марія Захарова назвала критику російських миротворців неприпустимою. Тоді як союзник Азербайджану — Туреччина, заявила, що "Азербайджан не самотній".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пашинян розкритикував Путіна.

Також "Коментарі" писали про Ердогана, який сказав, що готовий використати ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини