Головна Новини Світ Азія Стратегічний союзник Росії відмовляє Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стратегічний союзник Росії відмовляє Путіну

Таке відбулось вдруге з 2000 року. Зустріч між президентом Росії Володимиром Путіним та прем'єр-міністра Індії Нарендра Моді скасована через заяви російського диктатора.

9 грудня 2022, 18:10 comments1189
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді вирішив скасувати щорічну зустріч з президентом Росії Володимиром Путіним. Це сталось, після того, як російський диктатор знову почав погрожувати застосувати ядерну зброю у війні з Україною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Bloomberg.

Стратегічний союзник Росії відмовляє Путіну

Володимир Путін та Нарендра Моді. Фото: з відкритих джерел

Кореспонденти Bloomberg з посиланням на індійського чиновника стверджують, що відносини між РФ та Індією досі залишаються міцними, проте Моді вважає, що зустріч з президентом РФ буде не вигідна для прем'єр-міністра Індії.

Це другий випадок за понад 20 років зустрічей лідерів Індії та Росії. Перший раз з 2000 року Путін не зустрівся з прем'єр-міністром Індії у 2020 році через пандемію.

Москва також офіційно підтвердила, що зустрічі між Путіним і Моді в цьому році не буде.

"Цього не буде цього року", — сказав речник Кремля Дмитро Пєсков

Індія намагається балансувати між Росією та США, від режиму Путіна Моді отримує дешеві енергоресурси, а натомість утримується від прийняття революцій на міжнародному рівні. Індія переважно не голосує за в ООН та відкрито не засуджує війну в Україні.

Проте Нарендра Моді має в союзниках США, адже Китай нарощує свою бойову міць та має претензії на територію Індії вздовж Гімалаїв. А також санкції США, які стосуються Росії, тому Моді не може відкрито підтримувати Путіна.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді розкритикував Путіна на саміті ШОС через ядерні погрози.

Також "Коментарі" писав про попередження для Путіна від міністра оборони Індії, який заявив, що дії Росії суперечать фундаментальним принципам.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини