Головна Новини Світ Азія Сутичка між Киргизстаном та Таджикистаном переростає у щось більше
commentss НОВИНИ Всі новини

Сутичка між Киргизстаном та Таджикистаном переростає у щось більше

На кордоні між двома країнами знову почали використовувати зброю

16 вересня 2022, 12:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В ніч на 16 вересня на кордоні Таджикистану та Киргизстану відновились сутички з застосуванням військової зброї. Про це повідомляє УНН. 

Сутичка між Киргизстаном та Таджикистаном переростає у щось більше

Сутичка між Киргизстаном та Таджикистаном переростає у щось більше. Фото з выдкритих джерел

Влада Киргизстану звинувачує таджицьких військових у спробі окупувати території та заради безпеки місцевих жителів евакуює прикордонні території.

Перестрілки відбувається в кількох різних прикордонних точках між країнами. Застосовують у бою автомати, міномети та реактивні системи вогню. Вже відомо про кількох убитих та поранених.

Також почала з’являтись інформація у місцевих ЗМІ про захоплення школи на території Киргизстану, яка знаходиться в селі Ак-Сай, недалеко від кордону з Таджикистаном.

Сутичка між Киргизстаном та Таджикистаном переростає у щось більше - фото 2

Раніше, 14 вересня відбулись сутички між обома країнами, але тоді Таджикистан і Киргизстан запевнили один одного, що не будуть відкривати вогонь. Як бачимо, члени ОДКБ не дотримались слова.

ОДКБ це аналог НАТО на чолі з Російською Федерацією, до якої також входять Таджикистан, Киргизстан, Вірменія та Білорусь. Вірменія вже зверталась до військового блоку за допомогою у конфлікті з Азербайджаном. ОДКБ не надало війська та повідомило владу Вірменії, що конфлікт потрібно вирішувати дипломатичним шляхом.

До речі, конфлікти відбуваються усього за 300 км від зустрічі ШОС в Самарканді, який приймає азійських лідерів.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про перестрілку на кордоні між обома країнами, яка сталась 14 вересня. Тоді загинув один прикордонник Таджикистану.

Також, "Коментарі" писали про Володимира Путіна, який виявляється все більш слабким лідером в очах росіян та міжнародної спільноти.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини