Головна Новини Світ Азія У Китаї потужні зливи призвели до масштабних повеней: стихія руйнує будинки і вбиває людей
commentss НОВИНИ Всі новини

У Китаї потужні зливи призвели до масштабних повеней: стихія руйнує будинки і вбиває людей

Повені знищили близько 17 тисяч будинків

11 жовтня 2021, 15:48
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Китаї розбушувалася стихія. Про це повідомляє видання BBC.

У Китаї потужні зливи призвели до масштабних повеней: стихія руйнує будинки і вбиває людей

Повінь в Китаї. Фото: Getty images

Як стало відомо, в китайській провінції Шаньсі, що на півночі країни з минулого тижня не вщухають зливи. Стихія, що розбушувалася викликала зсуви й знищила будинки більш ніж в 70 районах і містах.

Масштабні повені змусили жителів небезпечних районів покинути свої будинки. Всього було евакуйовано понад 1,7 мільйона громадян. Нестишні дощі ускладнюють проведення пошукових і рятувальних робіт.

В результаті зсуву зійшов в області стихії загинули четверо правоохоронців. За попередньою інформацією, повені знищили близько 17 тисяч будинків.

Стихія загрожує безлічі історичних пам'яток.

Згідно з прогнозами фахівців, нинішня погода може призвести до тяжких наслідків, ніж повені в провінції Хайнань, що пройшли три місяці тому.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що кілька потужних землетрусів сколихнули Гавайські острови. Фахівці зафіксували дві серії підземних поштовхів в декількох десятках кілометрів від узбережжя. Магнітуда однієї з них досягала 6,2 бала за шкалою Ріхтера. Через стихію в будинках місцевих жителів падали предмети.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що в Мексиці зловмисники вбили поліційних посеред вулиці. В місті Сакатекас, що в центральній частині країни неподалік від стадіону, де проходив турнір дитячих футбольних команд озброєні злочинці відкрили вогонь по правоохоронцях. В результаті події загинуло чотири людини. Правопорушники зникли з місця інциденту. Поліціянти встановлюють мотиви нападу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини