Головна Новини Світ Азія У небо здійнялися величезні клуби попелу: у Японії почалося виверження небезпечного вулкана (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У небо здійнялися величезні клуби попелу: у Японії почалося виверження небезпечного вулкана (ВІДЕО)

Сакура-дзіма розташований поруч із узбережжям Кагосіми, де проживає близько шестисот тисяч людей

29 січня 2022, 19:45
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У Японії почався вивергатися вулкан. Про це пише видання "Корреспондент".

У небо здійнялися величезні клуби попелу: у Японії почалося виверження небезпечного вулкана (ВІДЕО)

Вулканічна лава. Ілюстрація з відкритих джерел

Вчора, 28 січня, на острові Осумі острова Кюсю в японській префектурі Кагосіма почав вивергатися вулкан Сакура-дзіма. Внаслідок вулканічної активності над островом Кюсю було викинуто стовпи диму та попелу.

У матеріалі зазначається, що Сакура-дзіма розташований поруч із узбережжям Кагосіми, де проживає близько шестисот тисяч людей.

Фахівці ретельно спостерігають за цим вулканом, оскільки він вважається небезпечним через свій вибуховий потенціал.

Для довідки: найбільші виверження вулкана Сакура-дзіма відбувалися у 1471 та 1914 роках.

У мережі з'являються відео з місця подій. На кадрах можна помітити, як клуби диму та попелу здіймаються високо в повітря.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що потужний тропічний циклон продовжує лютувати на територіях кількох африканських країн. Через зливи почали утворюватися повені. За даними ЗМІ, наразі у трьох країнах від наслідків негоди загинули щонайменше кілька десятків громадян. Зруйновано тисячі будівель.

Видання "Коментарі" повідомляло про те, що у Путіна допустили ймовірність зустрічі із Зеленським у Пекіні. В Офісі президента Зеленського поки що не повідомляли про плани глави держави відвідати відкриття Олімпіади. Докладніше про це читайте в нашій статті. 

Читайте також про те, що в Україні змінилися умови виходу на пенсію. На що треба звернути увагу. Зокрема, щоб вийти на пенсію у 60 років, потрібно мати щонайменше 29 років страхового стажу. Докладно про це читайте в нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини