Головна Новини Світ Азія У Південній Кореї колишнього президента звільнили з в'язниці
commentss НОВИНИ Всі новини

У Південній Кореї колишнього президента звільнили з в'язниці

Екс-президента країни, яку засудили за зловживання владою, амністували

24 грудня 2021, 10:24
Поділіться публікацією:

У Південній Кореї помилували колишнього президента Пак Кин Хе й звільнили з в'язниці. Раніше її засудили на значний термін ув'язнення за хабарництво в 2018 році. Про це повідомляє ВВС.

У Південній Кореї колишнього президента звільнили з в'язниці

У в'язниці ув'язнена провела понад 20 років, фото з відкритих джерел

Пак Кин Хе оголосили імпічмент, а потім почалося слухання в суді обвинувачень проти неї. 69-річну жінку засудили за зловживання владою. Чотири роки тому її визнали винною в 18 справах. Пак через змову з Чой Сун Сіл чинили тиск на Samsung і Lotte, щоб ті передавали мільйони доларів фондам, якими керує Чой.

Суд визнав винною Пак у витоку конфіденційних даних. В 2018 році Пак засудили до 30 років ув’язнення, також з неї мали стягнути штраф в сумі 20 мільярдів вон (16,8 мільйона доларів). Пізніше судді винесли інший вирок — 20 років позбавлення волі та зменшили розмір штрафу.

Помилували Пак через погане здоров'я, в 2021 році вона тричі лікувалася в медичному закладі. Раніше президент Мун Чже Ін виключав ймовірність її помилування. Однак пізніше стало відомо про те, що її включили в список тих, хто підлягає спеціальній амністії на Новий рік.

Як повідомляв портал "Коментарі", у Польщі суд виправдав українку, яку звинувачували у вбивстві. Адвокати жінки розповіли, що справа ще не закрита, але їх підзахисна зможе приїхати до родичів в Україну на свята.

Також ми писали, що винним у авіакатастрофі малайзійського літака Boeing-777 прокурори проситимуть призначити найсуворіше покарання — довічне ув'язнення. Вироки у справі мають оголосити до кінця 2022 року. Наразі тривають судові розгляди, прокурори надають докази вини підсудних.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини