Головна Новини Світ G20 Стало відомо, чи поїде Путін на саміт G20 в Індію, куди не запросили Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чи поїде Путін на саміт G20 в Індію, куди не запросили Україну

Після телефонної розмови Путіна з прем’єр-міністром Індії стало відомо, чи поїде російський президент на саміт G20.

29 серпня 2023, 10:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

28 серпня президент Росії Володимир Путін та прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді провели телефону розмову щодо участі РФ у саміті G20. За підсумками розмови з’ясувалось, що Путін не поїде в Індію на зустріч світових лідерів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Стало відомо, чи поїде Путін на саміт G20 в Індію, куди не запросили Україну

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час розмови стало відомо, що Володимир Путін не відвідає Індію на саміті G20 наступного місяця, замість нього Росію представлятиме міністр закордонних справ Сергій Лавров.

"Висловлюючи розуміння рішення Росії, прем’єр-міністр подякував президенту Путіну за послідовну підтримку Росією всіх ініціатив під час головування Індії у G20", — йдеться у заяві індійського уряду.

Таким чином Путін вкотре пропустить зустріч лідерів держав. У серпні Лавров поїхав замість Путіна на саміт БРІКС у Південну Африку. Після того, як у березні Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Путіна, російський президент не виїжджав з Росії крім візитів у Білорусь та на окуповані території України.

Нагадаємо, що Міністр закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар пояснив, чому Індія не запросила Україну на саміт G20. За його словами цей саміт має мету розвитку, а не вирішувати конфлікти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що активісти Південної Африки зустріли російську делегацію з антивоєнними та антиімперіалістичними закликами. Вони закликали міністра МЗС Сергія Лаврова "їхати додому".

Також "Коментарі" писали, що у спільній декларації БРІКС згадали про війну в Україні та прийняли нових членів до організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини