Головна Новини Світ Азія В МЗС Індії назвали причину, чому не запросили Україну на саміт G20
commentss НОВИНИ Всі новини

В МЗС Індії назвали причину, чому не запросили Україну на саміт G20

Індійський міністр пояснив, чому його країна вирішила не запрошувати Україну на міжнародний саміт.

17 серпня 2023, 09:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник Міністра закордонних справ Індії Субраманьям Джайшанкар підтвердив інформацію, що Україну не запросили на саміт G20 в Індії. Індійський міністр пояснив позицію щодо такого рішення. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання EFE.

В МЗС Індії назвали причину, чому не запросили Україну на саміт G20

Очільник МЗС Індії Субраманьям Джайшанкар. Фото з відкритих джерел

Субраманьям Джайшанкар під час пресконференції з журналістами назвав головну причину, чому Індія не запросила Україну на саміт. За його словами таке рішення було прийнято через те, що саміт G20 ґрунтується на ідеях розвитку та зростання, а не вирішує конфлікти. Індійський міністр стверджує, що вирішення військових конфліктів може проходити в іншому форматі, наприклад в Раді безпеки ООН.

Також Джайшанкар розповів, що прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді кілька разів зустрічався з президентом України Володимиром Зеленським та додав, що обидві країни підтримують міцні відносини у різних сферах.

Нагадаємо, що саміт G20 в Індії пройде з 9 по 10 вересня. Серед держав, які візьмуть участь в міжнародному заході буде Росія, яка входить до "Групи 20".

G20 створена у 1999 році та складається з 20 країн на яких припадає близько 85% світового ВВП.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відсутність запрошення України на саміт може бути своєрідним елементом тиску індійської сторони на потенційних учасників нового раунду мирних консультацій.

Також "Коментарі" писали, що українські ЗМІ дізнались, які країни світу готові продавати зброю Росії. У список потрапило шість країн, які виставили своє озброєння на російській військовій виставці, яка відбулась в середині серпня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини