Головна Новини Світ Азія В Японії через сильні дощі утворилися повені і зсуви: стихія змиває будинки і вбиває людей (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії через сильні дощі утворилися повені і зсуви: стихія змиває будинки і вбиває людей (ФОТО)

Очікується, що протягом найближчих кількох днів дощі не відступлять

14 серпня 2021, 16:47
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

В Японії проливні дощі призвели до повеней. Про це повідомляє видання Reuters.

В Японії через сильні дощі утворилися повені і зсуви: стихія змиває будинки і вбиває людей (ФОТО)

Повені в Японії. Фото: twitter.com/TRTWorldNow

Як стало відомо, в одному з районів Японії за кілька днів випала рекордна кількість опадів. Дощі призвели до утворення повеней і зсувів. Влада закликає більше мільйона осіб покинути своє житло, яке знаходиться у небезпечних районах.

Повідомляється, що на острові Кюсю, що на південному заході країни, за три дні в одному з районів випала рекордна кількість опадів (956 мм). З берегів вийшли річки в декількох містах, таких як Куруме в Фукуоке.

У кількох частинах префектури Нагасакі утворилися зсуви, які руйнували будинки місцевих жителів. На західному узбережжі острова через стихію загинула жінка і ще двоє членів її сім'ї на цей момент вважаються зниклими безвісти.

Очікується, що протягом найближчих кількох днів дощі не відступлять і це може ще сильніше посилити ситуацію зі зсувами та повенями.

У мережі з'являються фотографії з місця подій.

В Японії через сильні дощі утворилися повені і зсуви: стихія змиває будинки і вбиває людей (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/TRTWorldNow

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що на грецькому острові Евбея знову загорілися ліси. Нове загоряння знаходиться на південь від  території, яка раніше була епіцентром лиха. Пожежна служба Греції направила для боротьби зі стихією авіацію та кілька десятків пожежників. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що неподалік від столиці Італії почали палати ліси. Незадовго до виникнення пожеж у цьому районі спостерігалася висока температура повітря, яка досягала позначки у 37 градусів за Цельсієм. Кілька десятків сімей вже були змушені покинути свої будинки через стихію. Евакуйованим громадянам надають номери в готелі. Детальніше читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини