Головна Новини Світ Азія Вірменія поставила ультиматум російському аналогу НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Вірменія поставила ультиматум російському аналогу НАТО

Вірменія готується вийти з Організації договору про колективну безпеку, яка, за словами Пашиняна, не відповідає уявленням Єревана.

12 березня 2024, 14:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Прем’єр-міністр Нікол Пашинян заявив, що Вірменія може вийти з ОДКБ, адже організація не відповідає уявленням Єревана щодо відповідальності за захист країни. Пашинян поставив одну умову для ОДКБ, яка визначить подальші кроки Вірменії: лишитись, чи покинути організацію.

Вірменія поставила ультиматум російському аналогу НАТО

Лідери країн ОДКБ. Фото з відкритих джерел

Нікол Пашинян заявив, що на вірменських кордонах діяльність проводять миротворці, які є нейтральною стороною, однак ОДКБ, це організація, яка мала б стати на захист Єревану у випадку зовнішніх загроз. 

Пашинян закликав ОДКБ показати, де на їх думку знаходиться суверенна територія Вірменії, яка б входила у зону відповідальності оборонного альянсу.

"Якщо ОДКБ відповість на це питання і ця відповідь буде відповідати нашим уявленням, то це означатиме, що питання між Вірменією та ОДКБ вирішене, з усіма наслідками, що випливають із цього. Якщо ні, то Вірменія вийде з ОДКБ", — заявив Пашинян.

Пашинян також додав, що наразі не може сказати, коли відбудеться можливий вихід Вірменії з ОДКБ у випадку, якщо Єреван не влаштує відповідь організації.

ОДКБ – це військово-політичний союз, який складається з Росії, Казахстану, Білорусі, Киргизстану, Таджикистану та Вірменії. За своїми цілями він подібний до НАТО та має захищати кордони країн членів організації. Однак після військових дій між Вірменією та Азербайджаном Нікол Пашинян неодноразово критикував ОДКБ, за відсутність допомоги.

Раніше портал "Коментарі" писав, що Вірменія готується подати заявку на членство в ЄС

Також "Коментарі" повідомляв, що Росія відреагувала на заяву прем'єр-міністра Вірменії Нікола Пашиняна про зупинку членства в ОДКБ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини