Головна Новини Світ Азія Все більше країн припиняють приймати картки російської платіжної системи "Мир"
commentss НОВИНИ Всі новини

Все більше країн припиняють приймати картки російської платіжної системи "Мир"

Кілька країн відмовились обслуговувати російську платіжну систему "Мир".

21 вересня 2022, 18:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Нещодавно від російського платіжної системи відмовилась Туреччина. Тепер ще кілька країн припинили приймати і обслуговувати клієнтів з банківськими картками платіжну систему "Мир". Серед них є Казахстан, В'єтнаму та Вірменія. Про це повідомляє інформаційний портал "Кореспондент".

Все більше країн припиняють приймати картки російської платіжної системи "Мир"

Країни припиняють приймати картки російської платіжної системи "Мир". Фото з відкритих джерел

Про рішення не обслуговувати російську систему повідомили в'єтнамський банк BIDV і Національний банк Казахстану Halik. Російські картки "Мир" не обробляються ні в терміналах, ні в банкоматах, зазначають у заявах речники банківських установ. Цікаво, що до цих банків додалась і фінансові установи Вірменії, які також оголосили про припинення підтримки російської платіжної системи.

Один з найбільших турецьких банків Isbank у вівторок відмовився від використання "Мир". Того ж дня на сайті платіжної системи закрили вкладку з інформацією про країни світу, в яких нею можна скористатися.

Платіжна система "Мир" була створена в 2015 році, коли були введені перші санкції проти агресії Російської Федерації, оскільки РФ окупувала Кримський півострів. Платіжна система мала на меті замінити системи Visa та MasterCard. Наразі вона працює у кількох країнах-союзниках Росії, включаючи Іран, Північну Корею, Кубу та Білорусь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що два найбільші турецькі банки перестали приймати картки росіян. Імовірно більшість країн відмовляється працювати з Російською Федерацією через санкції, які до них можуть застосувати США.

Також "Коментарі" писали, що РФ не платить пенсії своїм жителя в Естонії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини