Головна Новини Світ Азія Японці взялися за робробку "вічної" вакцини від COVID-19
commentss НОВИНИ Всі новини

Японці взялися за робробку "вічної" вакцини від COVID-19

Вчені з Японії готуються випустити унікальну вакцину, яка даватиме захист на все життя

1 січня 2022, 14:41
Поділіться публікацією:

Японські вчені, що працюють у Токійському інституті медичних наук, займаються розробкою універсальної вакцини від COVID-19. На думку вчених, створити одну вакцину, що забезпечить кожного імунним захистом проти коронавірусу на все життя, цілком реально.

Японці взялися за робробку "вічної" вакцини від COVID-19

Вакцинація від COVID-19, фото з відкритих джерел

Попередньо, науковці вже працюють над панацеєю, що захистить людство від усіх мутованих варіантів SARS-CoV-2. А клінічні випробування вакцини планують почати з 2023 року. Тож впродовж найближчих двох років є шанс подолати пандемію назавжди.

Біотехнологи говорять, що за основу взяли технологію виробництва вакцини від віспи. Японці створять вірус вісповакцини, що міститиме спайковий білок коронавірусу. Така вакцина має забезпечити людину вічним імунітетом до COVID-19.

Перші зразки вакцини вчені планують створити до літа 2022 року. Якщо випробування пройдуть успішно, то вакцину почнуть продавати з 2024 року.

Як повідомляв портал "Коментарі", дослідження показують, що коли людина захворіла Covid-19, то у легенях відбуваються такі ж процеси, як й при ідіопатичному фіброзі легенів. У тканинах померлих пацієнтів під мікроскопом виявлено характерні ознаки важкого фіброзу.

Також ми писали, що китайські вчені отримали з крові унікальне антитіло, що може виявити всі мутації коронавірусу SARS-CoV-2. Дослідження проводили молекулярні біологи з університету Сунь Ятсена у Гуанчжоу.

Лікар розповів про перебіг COVID-19 у дорослих і дітей. Ми запитали у сімейної лікарки, що веде приватну медичну практику, Олесі Гетьман, чи впливає на перебіг хвороби COVID-19 інфікування вірусом грипу та як переносять штам "Дельта" діти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини