Головна Новини Світ Беларусь Білорусь через три дні відповіла на розміщення ядерного озброєння на своїй території
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь через три дні відповіла на розміщення ядерного озброєння на своїй території

МЗС Білорусі після кількох днів мовчання відреагувало на заяви Путіна про розміщення ядерної зброї на території їх країни

28 березня 2023, 11:21 comments10241
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Білорусі 28 березня опублікувало свою реакцію на повідомлення Володимира Путіна про розміщення ядерної зброї на території Білорусі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на заяву МЗС Білорусі.

Білорусь через три дні відповіла на розміщення ядерного озброєння на своїй території

МЗС Білорусі. Фото з відкритих джерел

Пресслужба МЗС Білорусі відповіла на запитання агенції "ТАРС" про реакцію Заходу на повідомлення про розміщення тактичної ядерної зброї Російської Федерації на території Білорусі.

У Міністерстві закордонних справ Білорусі зазначили, що їх країна зазнає великого інформаційного, політичного та економічного тиску з боку Сполучених Штатів, Великобританії, країн НАТО та членів ЄС. Такі дії МЗС називає прямим втручанням внутрішні справи країни та критикує односторонні санкції проти Білорусі,  а також згадує про нарощування сил НАТО поблизу кордонів країни. Таким чином МЗС Білорусі повідомляє, що "вживає вимушених дій у відповідь зі зміцнення власної безпеки та обороноздатності".

"Військове співробітництво Білорусі та Росії здійснюється у суворій відповідності до міжнародного права" — повідомляє МЗС Білорусі та додає, що "розміщення ядерних боєзарядів на території Білорусі без передачі Мінську контролю за ними… жодним чином не суперечать положенням статей І та ІІ ДНЯЗ".

Нагадаймо, що 25 березня президент Російської Федерації повідомив про розміщення ядерного озброєння на території Білорусі. За словами Путіна проєкт реалізують після будівництва відповідного сховища, яке буде закінчено до 1 липня 2023 року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що білоруські прикордонники обурені діями Польщі.

Також "Коментарі" писали про реакцію Китаю на розміщення російської ядерної зброї в Білорусі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини