Головна Новини Світ Беларусь Білорусь перекидає техніку на кордон з Україною. Прикордонники дали відповідь чи дійсно це так
commentss НОВИНИ Всі новини

Білорусь перекидає техніку на кордон з Україною. Прикордонники дали відповідь чи дійсно це так

З’явилася інформація про те, що начебто Білорусь почала перекидати техніку до кордону з Україною. Проте, як повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, прикордонники не фіксують жодних підозрілих дій

8 лютого 2024, 17:09
Поділіться публікацією:

Моніторинговий канал "Беларускі Гаюн" повідомив, що Білорусь начебто почала переміщати військову техніку ближче до кордону з Україною. При цьому там відзначили, що у селі Саки Брестської області проходять військові навчання. Туди начебто відправили мотострілецьку роту однієї з механізованих бригад західного оперативного командування.

Білорусь перекидає техніку на кордон з Україною. Прикордонники дали відповідь чи дійсно це так

Білорусь проводить навчання

Разом з тим, в ефірі телемарафону речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко відзначив, що повідомлення білоруського моніторингового каналу стосувалося навчання поблизу Бресту, а не, власне, українського кордону.

За його словами,  на даний момент, Україна не зафіксувала якогось угруповання, яке б перекидали до українського кордону. Також, додав Демченко, не фіксується і переміщення техніки чи особового складу біля Білорусі.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, якщо президент РФ Володимир Путін домовиться з Олександром Лукашенком про вступ його армії у війну з Україною, то він не зможе надати багато військових на фронт. Як вважають військові експерти, взагалі немає жодних гарантій, що білоруські солдати воюватимуть із ЗСУ.

Раніше "Коментарі" розповідали про те, що у ЗСУ невиключають можливості повторного наступу на Київ. За словами генерал-лейтенанта Сергія Наєва, військові ніколи не відкидали повторного походу на столицю з боку Білорусі.

При цьому самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна безоплатноотримала від Росії ядерні ракети "Іскандер". Він підкреслив, що використання таких комплексів та ядерних ракет потребує суворого дотримання певного протоколу. Також необхідні резолюції кількох високопосадовців для приведення цих озброєнь у дію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини