Головна Новини Світ Беларусь Білоруська опозиціонерка Тихановська запропонувала відзначати 23 лютого нове свято (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруська опозиціонерка Тихановська запропонувала відзначати 23 лютого нове свято (ВІДЕО)

Тихановська назвала його Днем героїв змін

17 лютого 2021, 18:28
Поділіться публікацією:








День героїв змін — саме таке свято замість Дня захисника Вітчизни запропонувала святкувати білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська 23 лютого. Відеозвернення із закликом до білорусів та поясненням своєї позиції політик опублікувала на власному YouTube-каналі.

Білоруська опозиціонерка Тихановська запропонувала відзначати 23 лютого нове свято (ВІДЕО)

Тихановська проголосила 23 лютого Днем героїв змін. Фото із відкритих джерел

Слід одразу зазначити, що нове свято Тихановська пропонує запровадити винятково в Білорусі. Водночас національна лідерка Білорусі називає російський "День захисника Вітчизни" нав’язаним святом, тому і пропонує змінити традицію.

"Білоруси просто прагнули жити в країні, де дотримуються закону. Але нам усім довелося стати героями. Героями змін", — зазначила Світлана Тихановська під час виступу.

У своєму відео вона згадала всіх білорусів, які будь-яким способом брали і продовжують брати участь у супротиві режиму самопроголошеного президента Олександра Лукашенка: учасників мітингів, організаторів опозиційних зборів та концертів, медиків, юристів, бізнесменів, простих робітників тощо.

"І пам’ятайте: це свято кожного, хто опинився у в’язниці за свою політичну позицію", — акцентувала увагу політик.

Вимушена опозиціонерка закликала всіх учасників політичних протестів 23 лютого привітати одне одного, подякувати за боротьбу, ще раз нагадати рідним та близьким політв’язнів, що про їхній подвиг не забули і пам’ятатимуть завжди. Також Тихановська додала, що одного дня кожному із героїв їхньої революції обов’язково віддячить уряд, але це вже буде у Новій Білорусі.

Нагадаємо, "Коментарі" повідомляли: нещодавно Світлана Тихановська нарешті дала чітку відповідь щодо того, кому ж належить Крим — Україні чи Росії. Це сталося під час онлайн-зустрічі із українськими депутатами та білоруськими опозиціонерами.

Також на порталі можна дізнатися, яку кількість білорусів затримали на мітингу солідарності наприкінці січня 2021 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини