Головна Новини Світ Беларусь Білоруський слід: як санкції проти Медведчука можуть вплинути на Олександра Лукашенка
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруський слід: як санкції проти Медведчука можуть вплинути на Олександра Лукашенка

Вся справа в нафтопроводі, який Україна знову націоналізує

20 лютого 2021, 21:10
Поділіться публікацією:

Найближче оточення самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і сам політик можуть постраждати через оголошені РНБО санкції Віктору Медведчуку. Таку інформацію повідомляє адміністрація Telegram-каналу "Беларусь головного мозга", посилаючись на власні джерела.

Білоруський слід: як санкції проти Медведчука можуть вплинути на Олександра Лукашенка

Санкції проти Медведчука здатні вплинути і на Лукашенко. Фото: sm-news.ru

Можливі деякі фінансові невдоволення Лукашенка можуть виникнути через нафтопровід "ПрикарпатЗахідтранс", який раніше пов'язували з Медведчуком. З огляду на те, що РНБО оголосила про арешт всього майна глави "ОПЗЖ", це може зачепити і нафтопровід.

Втім, як інформують білоруські джерела, частина цієї нафтомагістралі належить бізнесменові Миколі Вороб’ю. Більш того, Воробей нібито володіє контрольним пакетом акцій "ПрикарпатЗахідтранс".

Яким чином пов'язані один із білоруських олігархів і Олександр Лукашенко? За повідомленням місцевих ЗМІ, саме Микола Воробей є так званим "гаманцем Лукашенко", який фінансує окремі дії самопроголошеного президента РБ.

Слід зазначити, що наприкінці 2020 року Воробей разом із іншими білоруськими громадянами потрапили під санкції, введені Європейським Союзом. Від таких дій західних країн фінансове становище олігарха помітно похитнулося. Тепер же, в разі повернення нафтопроводу "ПрикарпатЗахідтранс" у державну власність України, Воробей зазнає ще більших збитків, що, в свою чергу, не зможе не позначитися на Лукашенку.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що на тлі оголошених РНБО санкцій дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко вирішила податися в політику. Відома телеведуча стала членом партії "ОПЗЖ" і пообіцяла боротися з нібито протиправними діями української влади. Також вона повідомила деякі подробиці їхніх особистих зв'язків із Зеленським, про що дізнатися докладніше можна в нашому матеріалі.

Також на порталі знайдеться матеріал про те, як на санкції проти Медведчука відреагували в Кремлі. Спойлер — представники російського уряду вважають, що в їхній країні із опозицією поводяться набагато краще.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/belamova/15712
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини