Головна Новини Світ Беларусь Білоруський опозиціонер: Лукашенко активно готується до війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Білоруський опозиціонер: Лукашенко активно готується до війни

Заступник голови Об’єднаного перехідного кабінету Білорусі Павло Латушко в ефірі Freedom розповів, що Олександр Лукашенко готує Білорусь до війни з «недружніми» країнами, повідомляє портал «Коментарі»

5 лютого 2024, 17:25
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко активно готується до воєнних дій і для цього, зокрема, змінює законодавство країни, відзначає Павло Латушко. За його словами, уже створено народне ополчення, введена смертна кара за зраду батьківщини для військовослужбовців, окрім того значно посилено озброєння Збройних сил Білорусі. 

Білоруський опозиціонер: Лукашенко активно готується до війни

За два-три роки Лукашенко буде готовий до вій

Також, як підкреслив Латушко, на території Білорусі перманентно проходили і проходять військові навчання на всіх полігонах країни.

"Вкладено величезний ресурс у Збройні сили, зараз вкладається пропагандистський інформаційний ресурс для того, щоб змінити свідомість білорусів. Тому мій прогноз — Лукашенко готується до війни, і через два-три роки це цілком реальний сценарій",
- наголосив він. 

Також опозиціонер підкреслив, що в новій військовій доктрині Білорусі тепер практично всі країни розглядаються як потенційні вороги, за винятком Росії.

"Лукашенко прямо говорить, що в нас є недружні країни, такі як Литва, Латвія, Естонія, Польща, Україна, США, Велика Британія — загалом блок НАТО. Тобто це системна робота, яка відбувається перед носом НАТО, Заходу",
- відзначив Латушко.

Разом з тим він додав, що чомусь Захід не звертає увагу на проблему Лукашенко, наче її і не існує.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що якщопрезидент РФ Володимир Путін домовиться з Олександром Лукашенком про вступ його армії у війну з Україною, то він не зможе надати багато військових на фронт. За інформацією експертів, зараз в армії Білорусі є чотири мотострілкові бригади, які готові до бойових дій. В одній бригаді переважно 4-5 тис осіб. Відповідно чотири бригади – це 16-20 тисяч. Навряд чи Лукашенко зніме усі свої боєздатні війська з польського чи литовського кордону та відправить їх воювати в Україну.

Окрім того, портал "Коментарі" повідомляв, що Лукашенко під час зустрічі з Путіним взявся аналізувати причини останніх збройних конфліктів у світі. Так, за його словами, "спостерігається перехід до багатополярного світоустрою, але нинішній монополіст намагається утримати однополярну модель у різний спосіб, включаючи збройні конфлікти".





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://uatv.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини