Головна Новини Світ Беларусь Біля України білоруси сформували новий зенітний ракетний полк: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Біля України білоруси сформували новий зенітний ракетний полк: що відомо

У РБ заявили, що сформували у Брестській області новий зенітний ракетний полк

24 березня 2023, 17:27
Поділіться публікацією:








Про це повідомили у пресслужбі міноборони РБ, пишуть "Коментарі". Новостворена військова частина розташована у місті Лунинець, що неподалік від Рівненської області України.

Біля України білоруси сформували новий зенітний ракетний полк: що відомо

У Білорусі сформували новий зенітний ракетний полк поблизу України

У міноборони Білорусі наголошують, що під час формування полку особливу увагу приділяли створенню сучасної військової інфраструктури та навчально-матеріальної бази. Судячи з фото, опублікованих оборонним відомством Білорусі, ймовірно, на озброєння нового полку надійшли зенітні ракетні комплекси (ЗРК) С-300ПС.

Також не виключено, що ця військова частина може отримати і більш сучасні комплекси протиповітряної оборони російського виробництва. Це можуть бути і ЗРК С-400, які Білорусь ще наприкінці минулого року поставила на бойове чергування.

У грудні 2022 року до Білорусі прибула партія мобільних комплексів протиповітряної оборони "Тор-М2К" російського виробництва. Цю партію озброєння передали в рамках міжурядового договору про військово-технічне співробітництво Білорусі та Росії. За даними із відкритих джерел, перше постачання комплексів протиповітряної оборони "Тор" до країни відбулося у 2011 році.

Нещодавно Білорусь провела випробування зенітних ракет для комплексу ППО "Бук" власного виробництва. Державний військово-промисловий комітет Білорусі оприлюднив відео випробувань ракети 9М318, яка розроблена для білоруського ЗРК "Бук-МБ2".


Як писали "Коментарі", у манері пропагандистів режиму Лукашенка він почав нести ахінею пояснюючи нове військове утворення тим, що біля білоруських кордонів в Україні "зростає військовий потенціал", оскільки "Захід накачує українців зброєю".

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що загроза з боку Білорусі не виглядає невідворотною, проте армія РФ там постійно проводить навчання та ротацію військовослужбовців.

Читайте також на сайті "Коментарі" — Білорусь покинуло до пів мільйона громадян: У чому причина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини