Головна Новини Світ Беларусь Чи варто білорусам чекати загальної мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи варто білорусам чекати загальної мобілізації

Білорусь занадто маленька країна, щоби провести щось приховано

11 квітня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Білорусь — це полігон для Російської Федерації, зокрема і в аспекті репресій. Понад 20 років у країні діє такий режим. Сьогодні сотні та тисячі білорусів потрапляють під репресії, людині там ніхто не може гарантувати безпеку, наголосив головний редактор видання “Білоруська правда” Ілля Добротвор в Телеефірі, пишуть "Коментарі".

Чи варто білорусам чекати загальної мобілізації

Чи вистачить у Лукашенка сміливості на тотальну мобілізацію

Журналіст вважає, що Лукашенко не зважиться на тотальну мобілізацію, а для прихованої — країна дуже маленька і це відразу буде помітно.

“Мобілізація та навчання так чи інакше йдуть і вже оголошувалося, що проводитимуть спільні навчання. Я не думаю, що Лукашенко наважиться на тотальну мобілізацію. У нас занадто маленька країна, щоби провести щось приховано. Щойно вони почнуть призивати тих, кого не повинні призивати за віком чи на збори, то це одразу буде помітно”, — сказав Добротвор.

Він також зазначив, що суд у Білорусі не має жодного значення.

“Система, кримінальна справа, тобто суд не має жодного значення, тому що рішення ухвалюється нагорі, і суддя просто його озвучує. І абсолютно не мають значення ні адвокати, ні прокурори, ні інші, це учасники вистави та рішення вже насправді ухвалено”, — сказав білоруський журналіст.

Добротвор акцентував, що репресивна машина в Білорусі не зупиняється, вже понад два роки репресії лише наростають. А змінити ситуацію може лише смерть диктатора, упевнений він. Журналіст додав, що сьогодні про Білорусь як про цивілізовану країну говорити не доводиться.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що на кордоні з Білоруссю поставили величезний екран: показують, як Путін та Лукашенко бомбардують Україну.

Писали "Коментарі" також, що за дорученням самопроголошеного президента Олександра Лукашенка у Білорусі розпочали перевірку бойової готовності Збройних сил Білорусі.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко знову виправдав війну Російської Федерації проти України та вбивства мирних українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини