Головна Новини Світ Беларусь Чому російські безпілотники масово залітають на територію Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому російські безпілотники масово залітають на територію Білорусі

Однією з причин, чому російські дрони залітають на територію Білорусі, може бути тренування місцевих систем ППО.

5 вересня 2024, 10:17
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

В останні тижні кілька російських безпілотників "шахед" залетіли на територію Білорусі, де були знищені місцевим військовими силами. Керівник Центру протидії дезінформації лейтенант Андрій Коваленко назвав одну з причин, чому Росія відправляє свої дрони на територію Білорусі.

Чому російські безпілотники масово залітають на територію Білорусі

Російські безпілотники. Фото з відкритих джерел

Андрій Коваленко припускає, що однією з причин, чому Росія запускає свої дрони в Білорусь – це тренування місцевих сил протиповітряної оборони.

"Доволі цікава історія зі збиттям шахедів у білорусі. Виглядає як опція тренування білоруських сил ППО, інакше пояснити збільшення кількості зальотів шахедів туди складно", — вважає Коваленко.

Український лейтенант вказує, що переважно російські безпілотники запущені поблизу Білорусі, займаються розвідкою.

"Втім, нагадаю, що зараз росіяни переважно використовують шахеди, які летять на Київщину і з Півночі для розвідки", — додав Коваленко.

29 серпня моніторинговий ресурс "Беларускі Гаюн" повідомив, що Білорусь вперше збивала російські безпілотники за допомогою власної авіації. На початку вересня під час чергової атаки дронів по Україні кілька російських безпілотників знову залетіли на територію Білорусі, де були знищені місцевою авіацією.  

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у НАТО відреагували на російський безпілотник у Польщі та пояснили, як готуються відповідати на такі дії РФ.

Також "Коментарі" писали про найбільшу атаку дронів на території Росії. За даними російського міністерства оборони, атака відбувалась одразу у 15 областях Російської Федерації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини