Головна Новини Світ Беларусь Євросоюз підтримав санкції проти Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Євросоюз підтримав санкції проти Білорусі

Керівники МЗС країн ЄС одноголосно підтримали санкції

14 серпня 2020, 19:50 comments1052
Поділіться публікацією:

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу підтримали санкції проти Білорусі. Про це пише Reuters.

Євросоюз підтримав санкції проти Білорусі

Фото: Depositphotos

27 міністрів закордонних справ країн ЄС прийняли рішення про введення санкцій проти осіб, причетних до порушення прав людини в Білорусі. Дипломатичне джерело повідомило, що міністри домовилися доручити своєму зовнішньополітичному підрозділу підготувати список осіб, які підлягають внесенню до чорного списку.

Раніше "Коментарі" писали, що сьогодні, 14 серпня, Центральна виборча комісія Білорусі підтвердила попередні прогнози про перемогу Олександра Лукашенка на президентських виборах в Білорусі. Згідно з остаточними даними за кількістю голосів, чинний президент набрав 80,1% голосів виборців, а його основна конкурентка від опозиції Світлана Тіхановська — всього 10,1%.

Нагадаємо, що ще до оголошення результатів виборів в Білорусі, в найбільших містах країни почалися масові протестні рухи, їх учасники заявили про порушення громадянських прав і свобод, а самі вибори назвали недемократичними. Самого Лукашенко навіть звинувачували у втечі з країни під тиском опозиціонерів, але він заперечує такий результат свого 26-річного правління.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини