Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко привіз на зустріч з Сі Цзіньпіном продукти: що відомо про їх зустріч
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко привіз на зустріч з Сі Цзіньпіном продукти: що відомо про їх зустріч

Лукашенко привіз до Китаю продукти

4 грудня 2023, 21:50
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент  Білорусі  Олександр  Лукашенко  прилетів з візитом в  Китай. Сьогодні, 4 грудня, він проводив  переговори із  очільником  КНР Сі Цзіньпіном.

 Лукашенко привіз на зустріч з Сі Цзіньпіном продукти: що відомо про їх зустріч

Сі Цзіньпін та Олександр Лукашенко (фото president.gov.by)

Під час  поїздки з  Лукашенком був помічений в якості  супроводжуючого  його син Микола.  Цю інформацію оприлюднила   прес-служба президента Білорусі.

Сі Цзіньпін та лукашенко обмінялись  подарунками.  Представники білоруської  делегації  отримали  яблука з провінції Хунань,  ще серед подарунків  картина, виконана технікою шовкової вишивки.  Ще голова КНР подарував синові  Олександра Лукашенка спортивний костюм  з написом "Китай" англійською мовою та китайським прапором.

Самопроголошений президент, в свою чергу, подарував  очільнику  Китаю   композицію, яку виготовили  білоруські  скульптори.   Вона   приурочена  політичній ініціативі  Пекіна "Один пояс — один шлях". Ще  серед подарунків були сувеніри, шоколад та інші продукти.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що  Лукашенко поїхав до Китаю. 3 грудня, самопроголошений білоруський президент   Олександр Лукашенко  відбув до Китаю для перемовин із головою КНР Сі Цзіньпіном.  

На порядку денному — питання торговельно-економічного, інвестиційного та міжнародного співробітництва. Також у програмі візиту — низка заходів соціально-гуманітарного спрямування.

Також "Коментарі" писали про те, що Лукашенко раптово зажадав від Росії компенсації. Білорусь виставила вимогу до Росії виплатити компенсації через введення Білоруської АЕС (БелАЕС) в експлуатацію в пізніший термін, ніж планувалося.

Олександр Лукашенко обурився тим, що графіки введення АЕС в експлуатацію змістилися через російську сторону.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини