Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко розповів про вплив Білорусі на українську економіку (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко розповів про вплив Білорусі на українську економіку (ВІДЕО)

Білорусь і Україна продовжують співпрацю, запевнив Лукашенко депутата від «Слуги народу»

20 квітня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

В українському політикумі, схоже, намічається новий скандал. Згідно з інформацією білоруського урядового Telegram каналу "Пул Першого", сьогодні на зустріч з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком прибув український нардеп Євген Шевченко. У "Слузі народу" вже заявили, що член фракції не погоджував свої дії.

Лукашенко розповів про вплив Білорусі на українську економіку (ВІДЕО)

Самопроголошений президент РБ Олександр Лукашенко. Фото: РИА Новости

Під час розмови Лукашенко і Шевченко торкнулися багато тем. Серед них — і торгово-економічне співробітництво України та Білорусі.

За словами Лукашенка, зараз загальний обсяг товарообігу між нашими країнами сягає близько 5 млрд доларів. Політик стверджує, що навіть під час дуже напружених нині дипломатичних відносин Білорусь продовжує винятково сприяти українській стороні.

Олександр Лукашенко нагадав Шевченку, що саме білоруси надали українському уряду необхідний обсяг електроенергії. Також самопроголошений глава РБ розповів, як вже за президентства Зеленського Білорусь допомагала Україні в сфері сільського господарства.

"Дзвонив раніше Зеленський, у нього йде посівна компанія. Ми знімали зі своїх підприємств паливо і перекидали українцям", — заявив Лукашенко.

Крім цього політик сказав, що з посівом-збиранням урожаю білоруси також допомагали технікою. На думку Лукашенка, є готовність і зараз робити так само.

При цьому Олександр Лукашенко відзначає і деякі негативні економічні моменти, називаючи їх "антидемпінговими розбірками". Як стверджує самопроголошений президент, в Україні накладено заборону на багато білоруських товарів, що загрожує збитками на сотні мільйонів доларів.

"Ну а якщо ми закриємо для України деякі позиції?" — риторично запитав нардепа від "Слуги народу" Лукашенко.

Після цього він одразу додав, що в Європейському Союзі українські товари явно не чекають і, ймовірно, навіть не будуть купувати той обсяг, про який вже могли домовитися.

Як відреагував на подібну заяву Євген Шевченко, невідомо. Також поки не повідомляється, чи будуть застосовані до депутата якісь дисциплінарні стягнення за зустріч із самопроголошеним головою Білорусі.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, як експерти оцінюють можливе замах на життя Олександра Лукашенка. Фахівці розповіли, чи дійсно воно могло бути і чи причетні до цього американські спецслужби.

Також на порталі ви можете дізнатися, що про війну на Донбасі думає керівниця білоруської опозиції Світлана Тихановська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/pul_1/2681
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини