Головна Новини Світ Беларусь Лукашенко зустрівся з Сі Цзіньпіном: про що говорив білоруський диктатор
commentss НОВИНИ Всі новини

Лукашенко зустрівся з Сі Цзіньпіном: про що говорив білоруський диктатор

Лукашенко заявив, що Китай може розраховувати на Білорусь, як на мирну країну в центрі Європи.

1 березня 2023, 12:32
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Білорус Олександр Лукашенко здійснив візит до Китаю, де зустрівся з Сі Цзіньпіном. Після зустрічі білоруський диктатор провів спільну пресконференцію з прем'єр-міністром Китаю Лі Кецяном, де похвалив Китай за його позицію йти власним шляхом. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Лукашенко зустрівся з Сі Цзіньпіном: про що говорив білоруський диктатор

Олександр Лукашенко та Сі Цзіньпін. Фото з відкритих джерел

Виступаючи з підсумками зустрічі білоруський поплічник Путіна подякував Китаю за величезну підтримку його країни та за курс, який обрав Пекін.

"Ми бачимо ситуацію, яка складається на міжнародній арені. Ми вітаємо вас зі спокійним, виваженим рухом. Ви йдете своїм власним шляхом, ви нікому не заважаєте і не реагуєте на дрібну критику, яка лунає зліва і справа на адресу Китайської Народної Республіки. Це цілком відповідає духу і характеру китайського народу", – говорить Лукашенко.

У підсумку Лукашенко зазначив, що Китай може розраховувати на Білорусь.

"Якщо Китай сильний, то й Білорусь буде сильною. Китай має друга в особі мирної Білорусі в центрі Європи", — повідомляє слова білоруського диктатора видання CNN.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв про таємну мету візиту білоруського диктатора Олександра Лукашенка до Китаю. На думку аналітиків ISW президент Білорусі може допомогти Росії уникати санкцій. За розмовами та угодами про торгівлю та інвестиції в Білорусь може бути прихована мета постачати зброю до Росії.

Також "Коментарі" писали про директора ЦРУ підтвердив, що Китай розглядає варіант постачання зброї до Російської Федерації, яка зможе згодом її використати проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини