Головна Новини Світ Беларусь Таємна мета візиту білоруського диктатора до Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємна мета візиту білоруського диктатора до Китаю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відвідає Китай, щоб домовитись про постачання зброї для Росії в обхід санкціям.

26 лютого 2023, 11:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідер Білорусі планує найближчим часом зустрітися з Сі Цзіньпіном. Як виявив американський Інститут вивчення війни, в Олександра Лукашенка може бути прихований мотив — допомогти Росії та Китаю уникнути санкцій. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт Інституту вивчення війни.

Таємна мета візиту білоруського диктатора до Китаю

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Білоруський поплічник Путіна Олександр Лукашенко планує здійснити візит до Китаю з 28 лютого по 2 березня. Під час відвідин Китаю білоруський диктатор зустрінеться з Сі Цзіньпіном, де підпише угоди про торгівлю, інвестиції, можливість розпочати інші спільні проєкти.

Поїздка Лукашенка відбувається на тлі заяв директора ЦРУ Вільяма Бернса, який стверджує, що Китай розглядає можливість постачати зброю до Росії. Згідно з аналізом ISW, Китай може передати Російській Федерації артилерійські снаряди різного калібру, особисту зброю та безпілотники. Про китайські дрони вже попереджало німецьке видання, яке публікувало матеріал, що Пекін вже готовий їх відправити в Москву. Китай на такі заяви відреагував і заявив, що він не планує постачати безпілотники Росії.

Однак аналітики Інституту вивчення війни вважають, що через підроблені документи про товарообіг між країнами Росія зможе отримати безпілотники. Іншим варіантом є Білорусь.

"Китай може спробувати використати угоди з Білоруссю, щоб приховати порушення санкцій", — повідомляють в ISW.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Путін назвав план Заходу щодо майбутнього Росії, який полягає в розпаді РФ.

Також "Коментарі" писали  про держсекретаря США Ентоні Блінкен, який розповів про дві країни, що зупинили Путіна від застосування ядерної зброї.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини