Головна Новини Світ Беларусь Оце так поворот: Лукашенка побачив «унікальний момент» для завершення війни в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Оце так поворот: Лукашенка побачив «унікальний момент» для завершення війни в Україні

Говорити про мир в Україні «бацька» пропонує не з Зеленським, а зовсім іншими людьми і натякає про можливість зовсім іншої війни, тоді про Україну «забудуть»

27 лютого 2023, 23:33 comments7642
Поділіться публікацією:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв’ю китайським ЗМІ заявив про "унікальний момент" для того, щоб завершити "конфлікт в Україні", пишуть "Коментарі" з посиланням на БЕЛТА.

Оце так поворот: Лукашенка побачив «унікальний момент» для завершення війни в Україні

Лукашенко розповів з ким потрібно домовлятись, аби припинити війну

"Зараз склалася унікальна ситуація — я це бачу та інтуїтивно відчуваю, коли можна покласти край цьому конфлікту. Іншого такого може не бути", — сказав Лукашенко.

Поспішати і негайно скористатися цим моментом, впевнений він, потрібно, допоки Росія не розгорнула свою економіку в повному обсязі та не поставила її всю на військові рейки.

"Війна в Україні, яку веде Путін, є забезпеченням безпеки для РФ – щоб з території України ніколи не було ознак агресії щодо Росії", — заявив "бацька".

Він додав, що Росія, як і з перших днів, готова ніби то робити кроки до мирного врегулювання, а от українська сторона відмовилась від вже готового плану, за наполяганням Заходу та американців.

Лукашенко також вважає, що якщо у світі виникне черговий конфлікт, наприклад між США та Китаєм, то про Україну всі забудуть, тож домовлятись потрібно вже зараз: причому не з президентом України, а з військовими.

"Тому немає іншого шляху, як укласти мирний договір зараз. Без попередніх умов. Треба домовлятися з українськими військовими. Володя Зеленський непогана людина, але дуже недосвідчена. Оплески його утихомирюють, він дуже задоволений. Але, знаєте, аплодисменти можуть бути далеко не щирими. Він повинен це розуміти. Ось він поїхав на Захід і всі йому там кричать "ура" і аплодують. А я нагадую йому Горбачова Михайла Сергійовича: він їздив Заходом, йому всі аплодували і чим він закінчив? Точно так буде і тут", — напророкував диктатор.

Олександр Лукашенко підкреслив, що рано чи пізно все одно будь-яка війна закінчується миром, і нинішня — не виняток. Питання тільки в тому, скільки людей загине і в ім'я чого.

Українців же "бацька" назвав прекрасним, добрим народом, тож, на його думку, аби припинити загибель громадян, слід припинити війну на умовах Росії.

"Треба дивитися за інтересами власного народу. Треба робити все, щоб не допустити подальшої загибелі українців. Це прекрасний, хороший народ. Треба припинити цю війну. Шлях один — мир", — резюмував президент.

Нагадаємо, як йшлося на порталі "Коментарі", Олександр Лукашенко під час планованого днями візиту до Пекіна переконуватиме Китай у потенційній спроможності РБ до партнерства.

Раніше ж "Коментарі" писали, що лідер Білорусі планує найближчим часом зустрітися з Сі Цзіньпіном. Як виявив американський Інститут вивчення війни, в Олександра Лукашенка може бути прихований мотив — допомогти Росії та Китаю уникнути санкцій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Лукашенко лютує: в чому причина.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини