Головна Новини Світ Беларусь Росія планувала захопити Білорусь до 2030 року – Yahoo News
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія планувала захопити Білорусь до 2030 року – Yahoo News

Документ, написаний для адміністрації президента Путіна, передбачає повне включення Білорусі до "союзної держави" з Росією до 2030 року.

21 лютого 2023, 10:34
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Стався витік секретного документа з виконавчого офісу президента РФ в якому описаний детальний план захоплення Білорусі та злиття її з Росією. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Yahoo News.

Росія планувала захопити Білорусь до 2030 року – Yahoo News

Лукашенко та Путін. Фото з відкритих джерел

Редакція Yahoo News стверджує, що отримала документи від 2021 року в яких стверджується про план повільної анексії Білорусі Російською Федерацією. Росія до 2030 року планувала захопити країну шляхом "гармонізації" законів Білорусі з законами Російської Федерації. Таким чином, Білорусь мала б змінити всі свої закони під російські в економічній, оборонній, культурній, науковій та політичній сферах, що на практиці означало б перетворення країни на залежний від Кремля сателіт. 

"Цілі Росії щодо Білорусі такі ж, як і щодо України. Тільки в Білорусі це спирається на примус, а не на війну", — стверджує посол США в ОБСЄ Майкл Карпентер.

План Кремля головним чином спирається на утворення "союзної держави", проте в такому об'єднанні Білорусь відігравала б не значну роль, подібно як це було в СРСР, коли всі головні рішення приймались в Москві. Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська вважає, що документ є прямим планом Кремля по підкоренню Білорусі.

"Союзна держава є загрозою для білоруського народу та білоруської державності. Це не союз рівних. Це дорожня карта поглинання Білорусі Росією", — заявила Тихановська.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про секретні записи, які попереджали президента США про війну в Україні.

Також "Коментарі" писали, що прессекретар Путіна Дмитро Пєсков пригрозив керівництву Молдови та сказав їм бути дуже обережними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини