Головна Новини Світ Беларусь Сергій Кривоніс назвав два ймовірні напрями вторгнення армії Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

Сергій Кривоніс назвав два ймовірні напрями вторгнення армії Білорусі

Кривоніс не виключив, що Путін переконає Лукашенка піти на вторгнення в Україну

28 червня 2022, 11:40 comments1613
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що Лукашенко та компанія практично в один голос заявляють про надумані українською стороною загрози та відсутність планів щодо вторгнення в Україну – ракети з боку Білорусі продовжують летіти до України. Та й сама ймовірність повторного вторгнення російських військ з території Білорусі, як і атака військ цієї країни не є перебільшенням. Як передає портал "Коментарі", про це розповів генерал, екс-заступник секретаря РНБО Сергій Кривоніс, пише "РБК-Україна".

Сергій Кривоніс назвав два ймовірні напрями вторгнення армії Білорусі

Кордон України та Білорусі. Фото: з відкритих джерел

Сергій Кривоніс зазначив, що тиск Кремля на Лукашенка та його оточення лише збільшується, причому Росія не лише активно "обробляє режим Лукашенка", а й контролює настрої у білоруській армії.

Генерал вважає, що найімовірнішим сценарієм є те, що війська Білорусі можуть розпочати наступ у двох напрямках. Перший напрямок – волинське. Друге – рівненське. За цими двома напрямками білоруська армія може наступати самостійно, тих підрозділів та частин, які в них є для цього достатньо, але питання в тому, що більшість військових у Білорусі негативно ставляться до такого сценарію і не бажають брати участь у цій агресії проти українського народу.

Кривоніс вважає, що у випадку, якщо від Лукашенка надійде команда розпочати вторгнення, то багато білоруських військових здаватимуться в полон відразу після перетину білорусько-українського кордону.

Читайте на порталі "Коментарі" — у Путіна знову заговорили про Третю світову війну та про пряме протистояння Росії та НАТО. Такий сценарій Кремль відпрацьовує.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Лукашенку прокоментували можливість наступу на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини