Головна Новини Світ Беларусь Справа Протасевича: як затриманому білорусу змінили запобіжний захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа Протасевича: як затриманому білорусу змінили запобіжний захід

Білоруського опозиціонера Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу, затриманих режимом Лукашенка, перевели під домашній арешт

25 червня 2021, 13:40
Поділіться публікацією:

Без зняття звинувачень, але поза тюремними стінами — в такому стані зараз знаходяться головні дійові особи недавньої примусової посадки літака на території Білорусі. Як повідомляє інформаційна служба BBC, опозиціонеру Роману Протасевичу і його дівчині Софії Сапезі змінили запобіжний захід із перебування в СІЗО на домашній арешт.

Справа Протасевича: як затриманому білорусу змінили запобіжний захід

Роман Протасевич і Софія Сапега переведені під домашній арешт. Фото із відкритих джерел

Попередньо затримані молоді люди нині знаходяться в спеціальних знімних квартирах на території Мінська. За словами батьків Сапеги, Софія вийшла з в'язниці кілька днів тому. При цьому зміна запобіжного заходу була раптовою для всіх, навіть для самих арештантів режиму Олександра Лукашенка.

Сергій Дудич, який є вітчимом Софії, говорить, що вони бачилися з дочкою і навіть змогли сходити в ресторан. Правоохоронці не обмежували їхнє спільне перебування в часі. Чоловік не приховує своєї радості за поліпшення умов перебування Софії Сапеги під арештом і сподівається, що незабаром з неї будуть зняті будь-які звинувачення.

Днями, швидше за все, до неї на зустріч може прибути російський консул, щоб залагодити деякі особливо складні питання.

Під домашнім арештом перебуває і сам Протасевич, котрий при цьому живе, зрозуміло, в іншій квартирі. Чи можна Роману зустрічатися з Софією — не повідомляється. Разом із цим у ЗМІ з'являються заяви про те, що на зустрічі з батьками в ресторані Софія начебто була присутня з кимось, вельми схожим на білоруського опозиціонера.

Відзначимо, що батьки Романа Протасевича зараз знаходяться в Польщі. Приїхати в Білорусь, щоб побачити сина, у них немає можливості. При цьому їх категорично погано інформують про його нинішній стан.

Згідно зі словами Дмитра Протасевича, батька опозиціонера, затримана режимом Лукашенка молодь, як і раніше, повністю контролюються владою. Єдине, що відомо достеменно — це зміна запобіжного заходу. Щодо іншого, то ні правоохоронці, ні навіть адвокат Романа особливих відомостей батькам про нього не надають.

Завдяки спілкуванню представників штабу лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської з батьками Протасевича стало також відомо, що Роман начебто змушений жити в одній кімнаті зі співробітниками Комітету державної безпеки Білорусі (КДБ РБ).

Яке майбутнє чекає на Протасевича і Сапегу, поки невідомо, адже розслідування триває. Передбачається, що над домашній арешт їх могли перевести винятково заради зниження тиску на економіку Білорусі іноземними партнерами.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чи збирається Білорусь, на думку Олександра Лукашенка, коли-небудь воювати. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, чи міг би Володимир Путін вчинити так само, як і його білоруський колега, посадити літак із особами, котрі знаходяться в розшуку, на борту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини