Головна Новини Світ Беларусь Тепер і Лукашенко: З Білорусі пролунали ядерні погрози
commentss НОВИНИ Всі новини

Тепер і Лукашенко: З Білорусі пролунали ядерні погрози

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко пригрозив, що Росія може передати Білорусі ядерні боєприпаси

22 березня 2023, 20:42
Поділіться публікацією:








Своєрідною, проте не оригінальною вже стала реакція очільник Білорусі на плани Британії передати Україні снаряди зі збідненим ураном, пишуть "Коментарі".

Тепер і Лукашенко: З Білорусі пролунали ядерні погрози

Лукашенко анонсує передачу Білорусі ядерної зброї

"Тоді Росія поставить нам боєприпаси зі справжнім ураном. Якщо вони божевільні, то вони цьому процесу дадуть поштовх. Ось найстрашніше і найнебезпечніше. Тому від божевілля треба трішки відходити убік", – заявив Олександр Лукашенко.

Білоруський диктатор також заявив, що якщо ці боєприпаси будуть використані, то відповідь Росії буде "страшною".

"Щойно ці боєприпаси вибухнуть на позиціях військ Росії, ви побачите – відповідь буде страшним для всієї планети уроком. У Росії не тільки збіднений уран, ви це чудово знаєте", – додав Олександр Лукашенко.

У міністерстві оборони Росії теж побоюються передачі Україні подібних снарядів.

"Тут можна сказати лише одне. Сходинок не так багато… Пройдено ще одну сходинку, їх залишається все менше і менше", – заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу.

Зараз Олександр Лукашенко та влада Росії використовують новину про передачу Україні боєприпасів зі збідненим ураном для пропагандистських цілей. Термін "збіднений уран" означає побічний продукт виділення радіоактивного ізотопу урану U-235 для ядерної енергетики та озброєння. Цей метал після вилучення активного ізотопу стає менш радіоактивним за природний уран та його руду і має на 40% менше випромінення.

"Використання цього металу в боєприпасах пов’язане з його властивостями – високою вагою, щільністю і пірофорністю. Завдяки цим характеристикам снаряди мають високу бронебійну дію і спричиняють суттєві заборонені руйнування. У Великій Британії боєприпаси L26, L27 та L29 оснащені бронебійним сердечником зі збідненого урану", — пояснюють військові експерти.


Як писали "Коментарі", напередодні в Міноборони Британії заявили, що готові відправити в Україну боєприпаси з збідненим ураном для ураження бронетехніки та танків. І уточнили, що Росія сьогодні є єдиною країною, яка постійно спекулює на темі ядерної зброї. Водночас передача снарядів зі збідненим ураном ЗСУ жодним чином не загрожує країні-агресорові.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що ймовірність ядерного конфлікту у світі нині значно вища, ніж у попередні всі десятиліття. Про це сьогодні заявив заступник МЗС РФ Сергій Рябков.

Читайте також на сайті "Коментарі" — війна — це час, коли потрібно робити вибір. І кожен вибір був зафіксований.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини