Головна Новини Світ Великобританія У МЗС Британії відреагували на стурбованість Росії через уранові снаряди для ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У МЗС Британії відреагували на стурбованість Росії через уранові снаряди для ЗСУ

У МЗС Британії наголосили, що Росія - єдина, хто говорить про ядерну зброю

22 березня 2023, 14:18 comments1473
Поділіться публікацією:

Снаряди з збідненим ураном використовують у озброєнні, оскільки легше пробивають броню. Їхня передача Україні не є ядерною ескалацією. Про це заявив міністр закордонних справ Великобританії Джеймс Клеверлі, пише портал "Коментарі", з посиланням на "Sky News".

У МЗС Британії відреагували на стурбованість Росії через уранові снаряди для ЗСУ

Велика Британія. Фото: із відкритих джерел

У МЗС Британії уточнили, що Росія сьогодні є єдиною країною, яка постійно спекулює на темі ядерної зброї. Водночас, передача снарядів із збідненим ураном ЗСУ жодним чином не загрожує країні-агресорові.

"Ядерної ескалації немає. Єдина країна у світі, яка говорить про ядерні питання — це Росія. Немає жодної загрози для Росії, йдеться виключно про допомогу Україні у її захисті", — зазначив Клеверлі.

Зазначимо, передувала цій заяві заступник міністра оборони Британії Аннабель Голді про те, що Великобританія готова поставити Україні снаряди зі збідненим ураном, призначені для танків Challenger 2, які незабаром будуть в Україні.

У Росії настільки злякалися такої новини, що спочатку про небезпеку такого кроку заявив сам Путін під час спільної прес-конференції з Сі Цзіньпінем, а потім і за вказівкою з Москви з погрозами на адресу України та всього західного світу виступив білоруський диктатор Лукашенко , який озвучив загрозливий монолог. про силу Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сі Цзіньпін розкрив карти: чому Китай вирішив підіграти Росію – чим це загрожує Україні. Експерти детально розібралися у ситуації під час ексклюзивного інтерв'ю.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Путін як політик помер – із чим пов'язана його раптова поїздка до Криму та Маріуполя.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини