Головна Новини Світ Беларусь Тихановська звинуватила Лукашенка у воєнних злочинах: віддав наказ щодо українських дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Тихановська звинуватила Лукашенка у воєнних злочинах: віддав наказ щодо українських дітей

Білоруська опозиціонерка стверджує, що Лукашенко незаконно вивозив українських дітей.

22 травня 2023, 19:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська звинуватила президента країни Олександра Лукашенка у воєнних злочинах за те, що він особисто міг відати наказ про незаконну передачу українських дітей-сиріт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Тихановська звинуватила Лукашенка у воєнних злочинах: віддав наказ щодо українських дітей

Президент Білорусі Олександр Лукашенко. Фото: з відкритих джерел

Світлана Тихановська, яка перебуває у Литві, адже в Білорусі її очікує арешт, заявила, що її команда зібрала "достатньо доказів", які вказують на "пряму причетність" Олександра Лукашенка та його режиму до незаконної депортації українських дітей з тимчасово окупованих територій України до Росії та Білорусі.

"Олександр Лукашенко особисто наказав перевести дітей-сиріт до Білорусі та сприяв їхньому приїзду фінансовою та організаційною підтримкою", – повідомляє звіт Тихановської, який вона надіслала президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн та міністрам закордонних справ ЄС.

За оцінками лідерки білоруської опозиції Лукашенко сприяв вивезенню з України щонайменше 2150 дітей. Частину з них відправили до табору Дубрава, який пов’язаний з білоруським диктатором.

Нагадаймо, що 17 березня Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт Володимира Путіна через воєнні злочини та звинувативши президента Росії у причетності до незаконної депортації українських дітей на території Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Білорусі Олександр Лукашенко здійснив візит до елітної лікарні та уникнув запланований захід з вшанування державного прапора, герба та гімну.

Також "Коментарі" писали про поганий стан здоров'я білоруського диктатора та про дві людини, які можуть його замінити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини